hits

Ja, det kan snø på Gran Canaria..

Hei alle sammen. Her kommer nok et innlegg fra meg. 
Tenker jeg skulle lage et innlegg om noe jeg har fått veldig mye spørsmål om siden folk har sett linker blitt delt på facebook og sett det på nettaviser osv.. 
Ja det er meldt, og er kommet snø på Gran Canaria også. Men det er ikke som i Norge at om det er meldt snø storm sånn som det er her nede nå. Så betyr ikke det at det kommer snø på hele øya. Det er kun høyt oppe i fjellene (altså de høyeste punktene) det kommer snø, og det er meldt snø storm. Så her nede som jeg bor/oppholder meg er det ikke noe snø, og kommer ikke til å komme snø heller. 

// dette bilde er fra canariajournalen - LINK HER!  // 

Så nei, jeg flyttet ikke fra kalde snø fulle Norge for å dra hit hvor det også skulle snø. HAHA!! Det hadde bare vært helt tåpelig. 
Men ja, jeg merker litt på været på kveld's tid at det er snø storm i fjellene. For selv om det er mellom 16-18 varmegrader på kvelden. Så blåser det litt og jeg personlig synes det er veldig sur og kald vind. Så jeg går ikke i shorts og singlet når jeg skal ut på kveldene. Men på dagen er det veldig varm og deilig og oppi 22 grader +++ i skyggen. 
Så oppe i fjellene er veiene stengt, samt at det er kaos i forhold til måking. Men også fordi at de som bor her nede er jo ikke vant til å kjøre på sånt føre som vi er vant til i Norge + de har jo ikke akkurat vinter dekk på bilene her nede heller så da blir det veldig mye styr siden alle kjører sakte osv. 

Så om noen er interessert i å vite noe mer, anbefaler jeg å gå inn på linken over her (rett under bilde) så kan dere lese mer der :) 

Dette ble et kort og lite innlegg, men det er ikke så veldig mye å skrive om denne snø stormen uten å kopiere fra nettavisen. Når jeg ikke merker noe til snø stormen selv. Men det var i værtfall en liten oppdatering, og svar på ofte stilte spørsmål. 

- Charlotte S - 

 

Oppdatering av de siste dagene

Hei alle sammen, og riktig god mandag. Håper alle har hatt en flott helg :) 

Jeg har desverre ikke blogget de siste dagene siden jeg har lagt meg alt for sent, vært lange dager ute osv. Men her kommer en oppdatering fra de siste dagene. 

Torsdag.
Var en veldig rolig dag, jeg sov til kl var 10 kanskje 11 eller noe før jeg gikk ut i sola og ble liggende der en del timer. Når jeg kom tilbake gikk jeg og mamma ned til sentrum fordi mamma skulle bestille seg frisør time. Hun hadde nå bestemt seg for å klippe håret sitt kort. Etter å få bestilt time hos frisøren, gikk vi innom på Heia Norge Bar'en på senteret for å ta noe og drikke samt slå av en prat med de som jobber der. Men for å si det sånn så ble det litt mer enn bare en drikke. 
Vi ble sittende der en del timer og koste oss masse med både mat og drikke. Ut på kvelden kom også noen mamma og pappa kjente og vi ble sittende der og ha en koselig kveld. 

Det ble en god del Strawberry mojito's på meg, husker ikke hvor mange det ble en gang. Samt en helvetes god indrefilete med peppersaus og tilbehør.
NAM NAM!! 


Fredag.
Da var det nok en dag ut i sola, for å få mer farge. Og siden det er noen som har spurt om sånt før og etter bilde i forhold til brun fargen min. Så legger jeg med her bilde av hvor brun jeg er nå før jeg har slikket alt for mye sol. Også skal jeg lage en collage når jeg får vært her lengre og jeg har fått enda mer farge. 

Har noe skille etter å ha tatt noe sol i desember for å varme opp til at jeg skulle flytte ned hit. 
Resten av fredagen gikk egentlig bort på å bare slappe av og ta livet med ro. 

Lørdag.
Tid for stranda!!! Jeg stor opp litt tidligere enn hva jeg har gjort de tidligere dagene for å dra på stranda. Jeg ville være der før kl 10, sånn for å være sikker på at jeg fikk en bra plass. Jeg dro alene, noe som både er deilig men også kjedelig på samme tid. Siden jeg har ingen og kunne prate med, bade med, osv.. men men sånn er det innimellom. Jeg ble på stranda i 6 timer før jeg tok turen hjem igjen. Så det ble drikking, bading og lunsj på stranda og jeg nøt bare dagen i sola. 

Etter en lang dag på stranda, var det tid for å reise hjem, dusje og slappe av før det var tid for å begi seg ut på kvelden's festligheter. 
Siden stefaren min hadde blitt syk, fant jeg og mamma ut at vi skulle ta en jente kveld. Så vi dro ned på senteret for å spise, og møte venninna til mamma for å gå ut å drikke med henne. 

Søndag.
Denne dagen ble fryktelig rolig, jeg stod opp veldig sent siden jeg la meg fryktelig sent. Så det ble egentlig ikke tid for noe soling før jeg skulle bli med mamma til frisøren, hvor vi ble en lang stund. Men etter lang tid hos frisøren og mamz'en fornøyd dro vi hjem igjen og slappet av før vi skulle ut å handle. 
Resten av kvelden ble rolig hjemme. Med tanke på at vi skulle tidlig opp dagen etter på. Fordi jeg hadde fått time på dette arbeidssøker kontoret. Men vi fant selvfølgelig ut i går kveld at den eplekjekke politi mannen hadde skrevet feil fødsels dato på de godkjente papirene mine om nie nr (spansk person nr) TYPISK!! 

Mandag.
Dagen i dag startet tidlig, for siden vi fant ut i går at det var feil fødsels dato på det viktigste papiret av de alle så måtte vi tilbake til politi stasjonen i dag for å prøve å få endret dette før jeg hadde time på dette arbeidssøker kontoret. 

Jeg var litt små skeptisk på å skulle dra tilbake siden han politi mannen som hjalp oss sist var så ufin når jeg spurte om han kunne snakke Engelsk. Og denne gangen hadde vi heller ikke med oss noen tolk. OMG!! Men heldigvis så kom vi ikke til den samme mannen, og han som hjalp oss i dag var kjempe hyggelig. Selv om disse eple kjekke politifolkene helst ikke vil snakke Engelsk, så ville han værtfall høre på meg og stefaren min  når vi forklarte på Engelsk. Men han svarte på Spansk... Noe jeg ikke forstod veldig mye av men pappa forstod litt. Men vi fikk værtfall ordnet det og nå står det riktig dato. 
Så møtte vi hun som skulle hjelpe meg på dette arbeidssøker kontoret. Der var det bare å levere det som skulle av papirer samt med de papirene jeg hadde med meg dra Nav i Norge. Dem registrerte det skjemaet som skal sendes tilbake til Norge og skrev ned all informasjonen dem behøvde. 
Når dette var ferdig dro vi hjem igjen. Og nå sitter jeg bare å slapper av mens jeg venter på at det skal slutte å regne, siden det var meldt litt regn. Men nå ser jeg det ute at det driver å klarner og dabber av med regnet. Så dette blir vist en flott dag likevel, selv om dagen startet med mye kaos og kø venting. 

Det var det jeg hadde for akkurat nå, ønsker alle en fortsatt flott dag. 
Så kommer det flere innlegg, så det er bare å følge med. :) 

- Charlotte S - 

Akryl negler og en god anbefaling

Hei alle sammen. 
I dag har det vært nok en slapp dag, så derfor legger jeg ut et innlegg uten om det vanlige. Dagen i dag var å så opp tidlig for å møte 2 damer, for å få hjelp til å booke tid til dette kontoret jeg må på for å melde meg som arbeidssøker. Samt få dem til å sende tilbake et skjema til Norge sånn at jeg likevel får penger. 
Resten av dagen har jeg bare slappet av og tatt livet med ro. 

Så derfor tenkte jeg å lage et innlegg om hun jeg fikser neglene mine. For som sikkert mange av dere har fått med seg på snap, her eller face, og for de av dere som kjenner med vet at jeg har hatt akryl negler nå siden litt før 17.mai 2017. Og er alltid like stor fornøyd med dem. Har desverre vært litt uheldig og knekt dem et par ganger. Så har ofte måtte ha på tipper for å få den lengden jeg vil ha. Men nå begynner det å nærme seg at jeg har mine egne negler under akrylen. 

DETTE ER IKKE SPONSET, OM NOEN LURER PÅ DET!! JEG LAGER DETTE PÅ FRI VILJE, FORDI JEG OFTE FÅR SPØRSMÅL OM NEGLENE MINE. 

Hun som fikser neglene mine heter Kate, og holder for øyeblikket til på Strømmen hos La Bonita frisør og hudpleie. Men hun har også et eget studio som ligger i Oslo på Strøket 21, hun pleier også å dra til Trondheim og jobber der noen dager i løpet av mnd også. Men litt usikker på hvor i Trondheim. 
Kate har holdt på med negler i 15år og er kjempe flink og veldig kreativ. Hun har hatt mange kjendiser studioet sitt i Oslo som blant annet Sofie Elise, Camilla fra Paradise hotell (husker ikke hvilken sesong) og flere jeg ikke husker navnet på. 
Jeg har fikset neglene mine hos Kate siden hmm.... 2015, for da var jeg heldig og vant en konkurranse hun hadde på instagram. 

Kate's instagram HER! 

Dette er de neglene jeg valgte å få når jeg vant konkurransen.

Etter å ikke hatt negler på hmm.. 2 år, fant jeg ut at jeg ville ta kontakt med Kate igjen å få fikset neglene mine. 
Hun tar 690,- for nytt sett, også tar hun 590,- for påfyll. (med mindre hun har gått opp i pris)

Jeg har nå vært der en del ganger i løpet av 2017 og fikset neglene mine, og var der også før jeg flyttet ned til Gran Canaria for å fikse neglene før avreise. 
Jeg har prøvd ut forskjellige former på neglene, jeg har prøvd masse forskjellige farger. Og jeg har egentlig latt Kate ha frie tøyler når det kommer til å fikse neglene mine. Men om dere går inn på instagram og ser på bildene henne har lagt ut, så ser dere masse forskjellig og mange kule negler. 

Her er bilder av de forskjellige neglene jeg har hatt i løpet av 2017. 

Disse tok jeg 8.Mai.17

Disse tok jeg 13.Jun.17

6.Jul.17 var jeg kjempe uheldig og knakk den ene neglen min... Å gud!! Det gjorde vondt. Men som dere også ser på datoen/neglene også var de begynt å bli ganske så lange. Og egentlig veldig klare for å files ned og fylle på/bytte. Men sånn kan det gå, når man er på sommer ferie i skogen. HAHA!! Så da ble jeg uten negler for en kort periode, så den som var knekt kunne vokse litt ut igjen før vi satt på nytt. 


Har ikke noe bilde av de neglene jeg satt på etter denne hendelsen, men vi gikk for noen ganske så neon rosa negler sånn inntil videre. 

Disse tok jeg 8.Sep.17 og ville gå for en mer høst look nå . Så vi tok matte farger og en crome. 

Disse tok jeg 13.Okt.17 og jeg fortsatte meg høst tema men med ny form og en ny farge. Men med blanding av matt og glans. 

Disse tok jeg 28.Nov.17 da var det tid for jule negler før julebord sesong og jula.  Og i midten av desember fylte jeg bare på det de hadde vokst ut. Siden det enda var jule mnd ville jeg fortsette å ha disse neglene ut desember. 

Og nå før jeg reiste satt jeg på dette. Blanding av duse rosa/fersken farger og noen med glitter. 

 

Med tiden har jeg fått veldig mange spørsmål om hvordan jeg klarer å gjøre ting med så lange negler. Det er ikke vanskelig i det hele tatt, det er bare en vane sak. Jeg klarer fint å ta ut og inn linser på en daglig basis, jeg klarer fint og tørke meg etter å ha vært på do. Og jeg klarer fint å dytte opp en tampong når det er den tiden i mnd. Det tar ikke lang ting for å bli vant til lange negler og når du er vant til det skal jeg love deg at det plutselig blir ubehagelig og ha korte negler igjen. 
Så jeg har en liten lete aksjon jeg må på her nå som jeg bor her nede. Finne et sted som faktisk legger akryl, og som er flinke. For nå etter å ha sett på hva Kate gjør og hvordan hun gjør arbeidet sitt er jeg veldig kresen og sær på hvem som får fikse neglene mine. 
Eller så får jeg bare skaffe Kate en fly billett i ny og ned sånn at hun kan få litt som og varme, samt fikse neglene mine i samme slengen. HAHA!! Hun  har sagt selv at det hadde hun ikke sagt nei til. 

Kate er en utrolig flink og hyggelig og gøyal dame. Som du virkelig kan snakke med om alt. Hun er ganske røff og tøff av seg med masse tatoveringer og knall humor og masse kunnskap. Jeg bare digger denne dame, og jeg elsker og komme til henne og kunne sette meg ned og bli pleiet. Samt lette hjerte mitt med hva enn det skulle være. 
Så om du bor i Oslo eller Akershus eller i nærheten av Trondheim, og ønsker et sett med negler så anbefaler jeg virkelig og ta kontakt med Kate. 
Jeg er utrolig glad for at Kate driver med akryl og ikke gel eller gelish  (eller hva det nå heter) for jeg synes akryl sitter bedre på meg, samt så ødelegger du ikke dine egne negler med akryl som du gjør meg de andre. Samt er hun ikke overkommelig i pris, så det er faktisk noe du kan unne deg. For de få andre stedene som er igjen som driver med akryl skal jo fader'n meg ha over 1000,- for et nytt sett... Det synes jeg er litt vel dyrt. Men Kate har en ok pris til å kunne unne seg litt pleie 1 gang i mnd. 

Men det var det jeg hadde for nå. Så er det bare å følge med for flere innlegg.

- Charlotte S - 

Svar på spørsmål & litt oppdatering

Hei og god morgen alle sammen.

Det ble ikke noe innlegg om dagen på mandag og heller ikke i går. Så derfor kommer det nå.

Mandagen hadde vi avtale med en kontor for å få hjelp til å fikse papirene jeg måtte ha for å få dette nie nr’eret. Så det var opp og hopp tidlige, siden vi skulle være på det kontoret kl 8.. så vi stod bokstaveligtalt opp før sola stod opp.

Etter å ha fått orden på alt av papirer, så dro vi hjem. Og det endte med at jeg bare lå å slappet av resten av dagen.

Middagen på mandag ble veldig enkel, men utrolig god. Jeg fikk inspiriasjon fra ei venninne i Norge som hadde lagt ut dette på snap. Haha!!

Går’s dagen var det også opp og hopp tidlig for å møte han som hjalp meg på mandagen med alt av papirer. Så gikk turer til pilitiet for å sitte der og vente.

Etter å ha levert alt av papirer måtte vi forte oss til banken for å betale et gebyr, for at jeg kunne få dette nie nr’eret. Når gebyret var betalt og vi fikk en kvitering på det. Var det tilbake til politistasjonen for å vise at gebyret er betalt.

Så nå er alt i orden med nie nr. Endelig!!

Store deler av dagen lå både jeg og mamma og slomret på sofaen etter å hatt to dager vi hadde stått opp grytidlig.

På kvelden begynte jeg å lese bok 3 av fifry shades of grey. Det er jo ikke såå lenge til film 3 kommer ut, så må jo virkelig sette i gang med å få lest boka før jeg ser filmen.

Svar på noen spørsmål jeg har fått inn;

Turia : får du slappet av og solt deg litt?

- foreløbig har det vært veldig mye inne, og sitti i tlf, søkt opp ting på nett osv. For å finne ut av hva jeg trenger av papirer, hvor kontorer er osv. Men jeg fikk vært veldig mye i sola på søndagen. Siden alt av kontorer er stengt lørdager og søndager her nede også.

Trine: vil bare spørre hvorfor du synes det er kjipt at ikke Nav er så behjelplig med å fortelle deg hvor du skal henvende deg med å søke jobb, i det landet du flytter til. Det har vel ikke Nav peiling på?

- når Nav har en slik ordning som dem har, med at man kan søke seg som arbeidssøker i utland. Og de setter som et krav at du melder deg som arbeidssøker, og det kontoret du melder deg hos skal sende tilbake et skjema til Norge. Ville jeg tenkt at jeg er sikkert ikke den første som gjør dette. Da har dem sikkert noe form for info om hvor og hva disse kontorene heter. Men jeg veit jo alt at Nav vil jo utgi minst mulig info. Og når man får en frist på 1 uke til å fikse nie nr og henvende seg på dette arbeidssøker kontoret. Så synes jeg det var en smule kort tid når man må bestille time både på politistasjonen og på dette arbeidssøke kontoret. Og da at Nav ikke kan være litt behjelplig synes jeg var litt trist.

Turia: blir du fort brun? Har du rukket og få noe skille enda? Går det ann å sole seg toppløs der nede uten at folk stirrer?

- når jeg har ok med underlag fra før så får jeg farge fortere. Og nå har jeg drevet med en del solarium før jeg reiset for å ha en del underlag. Så ja, jeg har rukket å få skille fra både solarium og etter søndagen i sola.Jeg soler meg alltid toppløs her nede. Både på stranda og ved bassenget. Ved bassenget på komplekset vårt er det veldig sjeldent folk så der ligger jeg ganske alene og i fred. Men hender det kommer gamle folk og de stirrer litt. Men jeg tenker ikke så mye over det. På stranda kan det henne en gang i ny og ned at folk stirrer. Men de fleste er vel vant til å se folk her nede sole seg toppløs.

Tusen takk for flotte tilbake meldinger og fine spørsmål. Nå har jeg ikke så mye mer og skrive om, men det kommer flere innlegg så bare å følge med.

Ha en fortsatt god dag :)

- Charlotte S -

Husker du 90 tallet?

Hei alle sammen som vokste opp in the 90's eller før 90'tallet. 

I dag hadde jeg ikke fryktelig mye å skrive om, så tenkte jeg skulle legge ut noe utenom det vanlige. Og samt så er vi nå i 2018, og ting har virkelig forandret seg fra dag jeg var liten. Ikke bare omgivelsene men også menneskene og ikke mist leker / vanene man har/hadde. 
Selv så ble jeg født tidlig på 90 tallet og fikk med meg veldig mye, selv om jeg meste parten av tiden var liten.. 
Men jeg vet og ser at ting har forandret seg veldig fra da jeg var liten, til nå når jeg ser mine fettere og andre barn er små. 
Har også fått samlet sammen masse bilder som jeg håper flere av dere vil huske.


Sååå.... Hvor skal man begynne?  For å si det sånn så er ikke små barn sånn som de en gang var. Jeg føler vi hadde mer fantasi når jeg var liten, enn de ungene som vokser opp i dag har. Ja, vi hadde telefoner osv men likevel. Vi var ute å lekte, spilte spill ( og nei, jeg mener ikke playstation, skyte spill osv...)  Vi hadde nintendo ja... Men det var ikke sånne spill som det er i dag.. De var morsommere og mer "barne" vennlige om jeg skal kalle det noe. 
Vi hadde samt masse kult godteri og andre ting om var populært og gjorde dagene gøyale. 

 • Disse sjene, var det man en gang fikk i frokost blandingen sin. Spiser selv ikke frokost blanding, så jeg aner ikke om det er noe leke eller "premie" med per dag's dato. Men det var alltid gøy med dem, siden holdt du dem i varmt vann/ kaldt vann så skiftet dem farge. Kjempe morsomt!! 
 • Også hadde vi disse pokemon kortene. Vi kunne samle mange 100 om ikke 1000 kort og byttet eller spilte om dem. Om det var noen som hadde glinse kort måtte man gjerne bytte bort typ 10 dårlige kort eller 5 bra for å få 1 eneste glins.. Eller's måtte man bare kjøpe flere og håpe på at man fikk et glins. 
  Jeg veit at pokemon kort, har kommet veldig på moten igjen. Eller det var i værtfall veldig på moten igjen i 2017. Da skulle alle ha pokemon kort, spill osv. Sikket litt i den forbindelse med at pokemon go kom som spill på tlf for 1 eller 2 år siden. 
 • Datadyr. Alle foreldres mareritt, HAHA!  Husker selv jeg hadde typ 10 eller 20 i løpet av noen mnd. Dette var et dyr du måtte mate, pleie, leke med, stelle, gjøre rent etter osv.. Hvis ikke, døde det.. Hvorfor foreldres mareritt spørr dere sikkert?  Jo, når vi unger begynte på skolen. Kunne vi ikke ta med disse i sekken, så de ble liggende hjemme. Og for oss som hadde en mamma som var hjemme fordi vi hadde en baby i hus. Så skrek jo dette datadyret etter mat, lek, pleie osv hele dag. Noe som gjorde at min mor værtfall tok å resatte ( eller drepte) mitt datadyr flere ganger. 
 • FoxKIDS. Verdens beste tegneserie kanal den gangen.. Ikke noe sånn som det er i dag for å si det mildt.. 

 • Hit music eller hva det het. En liten spiller med kasetter med 1 sang på. Men du kunne samle opp mange kasetter og ha din lille egne ipod.
 • Pog's. Papp og metall kort man spilte med og samlet på. Masse forskjellige mønster, fasonger osv.. De man fikk tak i som var i metall eller jern var de man sjeldent fikk bruke. Siden da vant man lett. Men man kunne gjerne legge dem midt i bunken. Så når du skulle slå med en pog på toppen av bunken så de som raste ned vant du. 
 • Hår mascara. Alle jenters drøm. Istede for å farge håret fordi vi var så små, var det mascara man kunne ta i håret i alle mulige farger. Med og uten glitter. Kjempe gøy når vi skulle dolle oss litt. 

Her er også en liten video jeg fant på youtube, jeg tenkte å legge ved. + de resterende bildene min. Men skriver ikke om flere av de, for da blir dette veldig langt. 

 • Vi hadde også en kul tv serie som gikk på tror det var tv Norge... Som værtfall het "Dinosaurs"
 • Også var det den gode gamle nokia telefonen som hadde spillet snake. Kunne sitte med det spillet i times vis. 
 • Har ikke peiling på hva denne ørne leken heter. Men det var i værtfall en leke som hadde sånne metall plater i vingene, så kunne man gå rundt og balansere den forskjellige steder. 
 • Også hadde vi "Liquid candy" som var små flasker med enten surt eller søtt innhold. Jeg har faktisk sett noen steder har dem disse enda. Men det er veldig sjeldent at jeg finner det. 

 • Det var også veldig populært med "gel pens" og da i alle regnbuens farger samt med og uten glitter. Hadde du disse så var du en av de kule jentene. 
 • Det var også veldig populært og lage egne smykker. Og dette armbåndet av sikkerhetsnåler med perler på var det alle hadde. 
 • Og ikke for å glemme lykketrollene. Disse kunne du få tak i over alt, selv når du var hos tannlegen. For da var det en av premiene du kunne velge deg. HAHA!! 

 • Noen av tv seriene som gikk på tv som var morsomme. Og som jeg faktisk har sett nå i voksen alder og dem er fortsatt like gøyale. 
 • Disse flodhestene var noe man fikk i kinder egg. Og man fikk dem i forskjellige yrker, så da var det å samle om og gjøre og samle på de ulike flodhestene. 
 • Også hadde vi disse mini hus/slottene i et skrin. Som vi jenter syntes var kjempe gøyale. Q: Noen av dere som husker noe av dette på enten videoen eller bildene?
Q: Hva synes du om at barn har forandret seg sånn siden da vi var små?
Q: Og hva synes du om at barn ikke får muligheten til å bli kjent med de lekene vi hadde som små?


Men det var det jeg hadde for nå, så skal jeg finne på noe spennende til neste innlegg. 

- Charlotte S - 

Oppdatering av de siste dagene

Hei og god morgen alle sammen. Da kommer det et etterlengtet innlegg som egentlig skulle kommet på lørdagen. 
Som jeg sa i forje innlegg, så kom jeg antagelig ikke til å blogge på fredagen. Noe jeg ikke gjorde pga bursdagen min. Dagen min startet avslappet, med masse koselige meldinger på facebook, snap og telefoner. 

// alle bildene i innlegget er fra eget arkiv // 

Etter at jeg hadde fått i meg frokost og bare sitti ute på verandaen og kost meg. Begynte jeg å drikke mens jeg ventet på svar fra min kjære Stine, om når jeg skulle komme til henne. 


Etter et par drinker fikk jeg tak i Stine, og det var på tide for meg og begynne å ordne meg. 
Jeg dusjet, sminket meg og tok på meg kjole og høye heler. Så kjørte mamma og stepappa'n min meg til Playa de Ingles der Stine bor. Jeg ble sittende og drikke litt og høre på musikk hos Stine, mens jeg ventet på at hun skulle ordne seg ferdig. Før vi skulle ut å spise og feste resten av kvelden. 

Etter mange bilder og venting var det endelig på tide for å gå å spise. Stine tok meg med på en kjempe koselig Meksikansk restaurant, hvor dem var kjempe koselig og hadde veldig god service. 

Jeg spiste pepper biff og hadde Strawberry margarita til drikke også fikk jeg kake, sang og mange gratulasjoner. Var utrolig koselig. Så for de av dere som følger meg på snap, har jo også sett videoen Stine filmet av meg når dem kom med kake og sang for meg. 
Etter maten gikk vi innom jobben til Stine litt, for hun skulle snakke med sjefen sin og de andre som jobbet den kvelden. Så gikk turen ned til stranden, hvor vi dro på en chicha bar og møte en venninne av Stine. 

Etter å ha møtte venninna til Stine og at vi hadde vært på den baren nede på stranda. Dro vi opp til Kaspha senteret for å gå innom et par utesteder. Vi drakk og hadde det kjempe koselig, og jeg fikk møte veldig mange av Stine og Magen's venner. Samt fikk jeg mange mange gratulasjoner fordi jeg hadde på meg dette båndet hvor det stor "Felis Cumplemanos" på. Og det var ingen som trodde at jeg ble 26 når dem spurte hvor gammel jeg ble. Alle trodde jeg var 22 eller 23. HAHA!! Men det er jo bare å ta med seg som et kjempe komplement det. 

Etter en lang og knall kveld var det tid for at jeg og Stine dro hjem. Jeg sov over hos Stine fordi det var enklere enn å begynne med taxi hjem eller få mamma og pappa til å hente meg. 

Lørdagen stod jeg opp typ 9 til tross for at vi la oss når kl var halv 7/7 eller noe. Ja, jeg er en av dem som våkner drit tidlig etter fylla selv om jeg bare har sovet noen få timer. 
Jeg ble liggende på sofaen og surre på tlf mens jeg innimellom prøvde å få liv i Stine. Og spørre om vi skulle legge om ut i sola og heller chille/halv sove der. Men det var ikke aktuelt fra hennes side. Så når kl var typ 12, tok jeg meg en tur til bassenget på komplekset hennes å lå der i ca 45 min før mamma og pappa kom å hentet meg. 

Formen min virket veldig bra når jeg stod opp og var ute i sola, men mangel på frokost og etter en bil tur så var ikke formen min så grei likevel.... Så når jeg kom hjem lagde jeg med noen rundstykker og gikk til sengs. Og der ble jeg liggende resten av dagen. Derfor ble det ikke noe innlegg på lørdagen heller. Selv om jeg hadde planlagt og skrive da. 


Søndag kom og formen min var mye bedre enn dagen før. Så da tok jeg meg en ordentlig dag ute i sola. Vært her nå 1 uke og hadde ikke hatt noen ordentlige sol dager enda. 
Jeg gikk ned til bassenget på komplekset vårt å ble liggende der i en del timer. Tok meg til og med en dukkert i det kalde vannet. Siden bassenget ikke er oppvarmet, så er det veldig kaldt. 

Etter mange timer i sola, gikk jeg opp igjen til leiligheten for å ta meg noe mat. Og da hadde mamma og pappa planlagt en tur på stranda, sånn at Taz (hunden) også kunne få bade litt. Så vi satte oss i bilen og kjørte 5-10min borti her og var der 1 times tid og koste oss. 

Etter stranda dro vi hjem og bare slappet av resten av kvelden. Med tanke på at i dag var det opp og hopp før sola stod opp, for å dra på et kontor for å få hjelp til dette nie nr som vi enda ikke har fått fikset. Så nå sitter jeg i sofaen og bare slapper av og skal til å lage meg frokost. 
Dette ble et veldig langt innlegg med tanke på alle bildene. Men jeg håper det like vel falt i smak.

Så får dere ha en riktig flott dag videre, så kommer det et innlegg til i løpet av dagen. 

- Charlotte S - 

Mer papir styr og oppdatering

Hei alle sammen. Håper alle sammen har hatt en flott dag, selv om det er helt kaos i Norge med all denne snøen. Håper det har roet seg litt hos alle. Dagen i går var desverre ikke noe spennende siden det nok en gang som jeg skrev om tidligere utrolig mye papir arbeid som må ordnes. 
Så dagen i går gikk bort på å slappe av, finne ut av kontorer hvor disse ligger, finne ut hvilke papirer jeg trenger de forskjellige stedene osv.. 

Og i dag sendte jeg med stefaren min papirer som vi måtte/må ha kopier av, sånn at han kunne kopiere opp det mens han var på jobb. 
Mens jeg satt hjemme og ringe nav for å prøve å få litt hjelp og forståelse der i fra. I forhold til at fristen jeg har fått på å registrere meg her nede som arbeidssøker er veldig kort. Men det var ikke mulighet til å kunne få noen utsettelse, eller hjelp til eventuelle kontorer osv..  ​
Så etter mye frem og tilbake med dem, tok jeg meg en tur ned på Puerto Rico senteret for å spise lunsj, samt poste noen post kort og bursdag's gaver til to søte jenter hjemme i Norge, og ikke minst treffe noen av kelnerne her nede som har mast på når jeg skulle komme.

// bilde er fra eget arkiv // 

Når stefaren min kom hjem fra jobb, dro vi rett bort til et kontor som ligger i Arguineguin. For å spørre dem om å hjelpe meg med å skaffe dette nie nummeret. Men der var det desverre ingen hjelp å få. Så vi endte med å dra innom puben til noen mamma og ste faren min kjenner for å spørre han om noen råd/hjelp. Noe som var til stor hjelp. Så da har vi fått avtalt med en han kjenner om at vi skal dit på mandag. Og da får jeg fikset dette nie nummeret (spansk person nr) Sånn at jeg endelig kan komme meg på dette arbeidssøker kontoret og få dem til å sende et skjema tilbake til Norge slik at jeg får penger mens jeg er her nede og ikke har jobb. 
Og når alle de papirene er i orden, kan jeg senke skuldrene litt, slappe av og så begynne å spørre rundt etter jobb. 

For med tanke på at jeg har regninger hjemme i Norge kan jeg ikke ta hvem som helst jobb. Jeg er avhengig av å ha så og så mye utbetalt. Sånn at jeg har rå til å betale regningene mine hjemme i Norge, og ha ok å leve for her nede. Sånn at det faktisk går an å gå på shopping innimellom, dra ut en kveld og drikke og kose seg uten at man må leve skralt resten av mnd. 

Q: Om det er noen som lurer på noe i forhold til det at jeg flyttet ned hit? Så er det bare å sende inn spørsmål, så kan jeg svare på alt sånt i et nytt innlegg. Eller om det er noe annet dere lurer på vel og merke. 

Men nå tenker jeg at jeg skal ta kvelden, så skal jeg prøve så godt og blogge i morgen. Men jeg vil ikke love noe, siden jeg har bursdag! Og skal være med min kjære Stine ut å drikke, feste og ha det gøy. Men legg meg til på snap! 

Så får dere fulgt litt med der også, om det er noen dager dere savner litt oppdatering på bloggen min. 
Men dere får alle ha en fortsatt god kveld.

- Charlotte S - 

Min prosedyre med Nav, dagpenger og som arbeidssøker i utland.

Hallo alle sammen. Tenkte jeg skulle legge ut en innlegg om denne prosedyren jeg er i nå med å flytte til GC, dagpenger osv. Siden jeg har fått noen spørsmål / noe kritikk på dette. 

Det har seg slik av Nav i Norge har en ordning der man kan søke seg som arbeidssøker i utland. På Nav sine sider har dem en søknad som heter PD U2. Link her!! 
Om du alt er på dagpenge ordning i Norge, har du mulighet til å søke om dette. Om du oppfyller alle kravene til Nav har du mulighet til å få dagpenger i 3mnd mens du er utenlands. Om du ikke har skaffet deg jobb innen disse 3mnd, så får du ikke noe mer dagpenger og det er opp til deg hva du gjør videre. Om du skaffer deg jobb eller reiser tilbake til Norge.

Her er noen av punktene som står oppført på linken jeg la ved. 
- Når regnes du som arbeidssøker?
Du regnes som arbeidssøker når du har registrert deg hos NAV som arbeidssøker for å få bistand til å søke jobb.
Reglene her gjelder ikke hvis du

 • er permittert
 • er tiltaksdeltaker
 • etablerer egen virksomhet
 • mottar forskutterte dagpenger ved konkurs

  - Hva skjer med rettighetene i folketrygden når du søker arbeid i et annet EØS-land?

Hvis du er omfattet av EØS-avtalen, er helt arbeidsledig, har mottatt dagpenger i minst fire uker i løpet av de siste 12 ukene før avreise og får innvilget attest PD U2 fra Norge, kan du ta med deg dagpengene til et annet EØS-land mens du søker arbeid der. Du opprettholder i denne perioden ditt medlemskap i folketrygden.

Hvis du ikke får arbeid i løpet av tre måneder opphører retten din til dagpenger fra Norge. Dette får konsekvenser for medlemskapet i folketrygden.

 • Oppholder du deg lenger i utlandet uten arbeidsinntekt er du fortsatt medlem i folketrygden kun hvis du skal hjem til Norge før det har gått 12 måneder.
 • Hvis du blir i utlandet for å søke arbeid på egen hånd fordi du vil bo i landet i mer enn 12 måneder,  opphører medlemskapet ditt til folketrygden når utbetaling av dagpenger opphører.
 • Når du får arbeid i utlandet opphører medlemskapet ditt i folketrygden, også før det har gått 12 måneder.
 • Når du får arbeid i et annet EØS-land skal du være dekket av lovgivningen  i landet du arbeider.

  Jeg vil også anbefale og dra i møte med en saksbehandler på Nav, sånn at man kan snakke om dette og eventuelt få svar på det man lurer på.
  Og sånn som noen mente at jeg ikke hadde krav på noe siden man  melde adresse endring. NEI! Det trenger man ikke.. Jeg har ikke meldt adresse endring, og jeg har hatt flere samtaler med nav om dette og fått det innvilget. Og dem hadde ikke gitt meg lov til å reise med dagpenger om jeg hadde gjort noe ulovlig. 

  Det eneste som er litt kjipt, er at Nav i Norge er ikke veldig behjelplige når det kommer til å oppgi hvor man skal henvende seg når du kommer til det landet du skal søke om jobb. Siden du må melde deg som arbeidssøker i det landet du skal flytte til innen 7 dager. Og her nede på Gran Canaria er det akkurat som i Norge at viktige kontorer stenger tidlig, og er stengt på lørdager og søndager. 
  Men det eneste som skjer om du ikke levre papirene tidsnok innen fristen du har fått. Er at dem bare stopper dagpengene frem til dem har fått en bekreftelse på at du har meldt deg som arbeidssøker. 
  Samt for å søke deg som arbeidssøker her nede, trenger du noe som heter nienummer (spansk person nr). Dette må være i orden før du kan søke deg som arbeidssøker, samt så snakker dem ikke mye engelsk på disse kontorene så du må ha med deg tolk. Og du må seff bestille time til dette kontoret du skal søke deg arbeids ledig hos. 
  Så det er litt av en prosess å gå igjennom før man får alt på stell. Men jeg synes det er vert det, komme seg litt bort fra Norge. Oppleve noe nytt, samt får gjort noe annet og få en annen hverdag. Og at man får gjort noe ikke alle andre har gjort. 

  Man lever tross alt bare en gang, og hvorfor sitte og angre når man blir eldre på ting man gjerne skulle gjort men aldri fikk gjort. 
  Det er det jeg gjør nå. Dette har jeg hatt lyst til lenge, og nå passet det best inn i livet mitt. 

  Men det var det jeg hadde for nå, så er det bare å følge med videre så kommer det flere innlegg underveis. 

  - Charlotte S - 

Places I want to see and explore

Hei igjen alle sammen, tenkte jeg skulle legge ut et innlegg om steder jeg har lyst til å besøke. 
Selv om jeg nå bor på GC, så er det andre steder i verden jeg har lyst til å se og oppleve før jeg en gang dør. 
Alle bildene er å finne på We heart it


Jeg har vært i England før, men jeg var aldri inne i London og fikk se Big Ben, og alle de andre tingene man ser på når man er i London. 

Jeg har veldig lyst til å se Eifeltårnet og ikke minst dra til disneyland. 

U.S.A har jeg veldig lyst til å reise til og da kjøre gjennom store deler sånn at jeg får sett masse steder på en og samme tur. Jeg har tanter og onkler som har gjort dette flere år. Og jeg har lest bloggene dere/sett på facebook. Og det er så mye å se og oppleve i U.S.A, så derfor har jeg veldig lyst til å kjøre på tvers og oppleve alt som er vert og oppleve der borte.

Barcelona virker som en veldig fin by og reise til, så jeg har veldig lyst til å reise dit. Bare for å ha vært der også. 

Etter å ha sett Fast and furious filmene og dem har vært i Rio De Janeiro. Har jeg fryktelig lyst til å dra dit, for det ser ut som en utrolig fin by.

Thailand, og egentlig alle disse andre landene/stedene som ligger ned over der ønsker jeg å besøke. Det er så mange fine strender, fine steder og noe helt annet enn andre syden steder man ofte drar til. 

Q: Har du vært noen av disse stende? 
Q: Noen råd å komme med, til steder å besøke, ting og se/oppleve i noen av disse landene jeg vil dra til?
Q: Hvilke steder kunne du tenkte deg å dra sånn generelt?

Det var det jeg hadde for nå, er det bare å følge med på bloggen for flere oppdateringer om meg og mitt nye liv på GC. Og innlegg som ikke har med livet mitt her nede i varmen. 

- Charlotte S - 

Two days in the paradise on Gran Canaria

Hei alle sammen. Da er det dag to her nede i varmen. Og jeg veit mange av dere missunelige siden det er fult snø kaos hjemme i Norge. 
Og jeg må ærlig si det at akkurat nå lengter jeg ikke tilbake til Norge akkurat nå. 
Dagen i går, var ikke fult så spennende. Så derfor var det ikke noe spesielt å blogge om, og jeg valgte å heller legge ut innlegg i dag om både gårsdagen og dagen i dag. 

// bilde er fra eget arkiv // 
Dagen i går var det en del skyer, fordi det vist nok er/har vært storm vær på noen av de andre kanariske øyene. Som blåser innover GC. 
Men selv om det var overskyet, så er det godt og varmt og 20 ++ grader. 

Dagen i dag har det vært litt mer på agendaen. Jeg har vært med mamma til dyr legen med hunden deres. 
Vært å spist lunsj på senteret i Puerto Rico, også har jeg leitet frem hvor jeg skal henvende meg her nede for å få dem til å sende noen papirer tilbake til Norge for å kunne beholde dagpengene mine. Samt funnet ut hva jeg må fikse før jeg kan dra på dette kontoret og hva jeg burde ha med meg osv osv.. 


// bilder er fra eget arkiv // 

Dagen i dag har det vært mye mindre skyer enn det som var i går. Og det virker som det har vært mye varmere også. 
Og jeg har holdt meg oppdatert på face og snap med at det er helt kaos hjemme i Norge. Uff!! Litt glad jeg ikke er i Norge nå, jeg som virkelig hater snø og kulde. 

Resten av dagen i dag etter å ha funnet ut alt dette med kontorer osv, så har jeg bare slappet av og tatt livet med ro. Og skal bare ta det rolig resten av kvelden også. For i morgen er det en ny dag med papir styr, og fikse kopier av det ene og det andre sånn at jeg kan bestille tid på dette kontoret og fikse det jeg må fikse. 
Veit, dette ikke var det mest interessante og lese om. Men som jeg skrev før jeg reiste, så kunne det hende noen dager ble mindre interessant enn de andre. Men at jeg skal prøve å få blogget mest mulig siden jeg har venner og familie som gjerne vil følge med. 
Så dere får ha en forsatt fin kveld videre, så kommer det et innlegg eller 2 til i morgen. 

- Charlotte S - 

Flytte dagen er endelig her

Hei hei alle sammen ;) håper alle har hatt en flott og avslappende søndag.

Som dere sikkert vet alt nå så har dagen min ikke vært så avslappende. Jeg klarte jo ikke å sove noe i natt, så kan godt si jeg var trøtt i tryne når jeg skulle til Gardermoen i dag...

Jeg fikk sjekket inn bagarsen, og kom meg i lounge’n der jeg spiste frokost og bare slappet av.

Så etter å ha slappet av en stund, var tiden inne for å gå til gate.

Når jeg fikk satt meg i sete mitt, satt jeg meg ordentlig til rette og sovnet faktisk før vi kom oss ut på rollebanen :D haha!!

Etter 5timer og 40min flytyr var det på tide og gå av og finne bagarsen og møte mamz og papz.

Når vi kom hjem til leiligheten satt vi ute å snakket en del før jeg begikk meg ut på utpakking av 1 koffert og 1 bagg.

Jeg tror jeg kanskje har pakket med meg for mye... men det er jo sånn vi jenter er, vi tar alltid med oss for mye.

Nå på kveld har vi vært å handlet og laget mat. Så nå sitter vi bare å slapper av og skal ta resten av kvelden med ro. For i morgen så er det ut å fikse med papirer jeg må ha for å kunne få meg jobb her nede, samt for å kunne få dagpenger fra Nav i Norge mens jeg er her nede.

Men det var det jeg hadde for i kveld. Ønsker dere alle en riktig god kveld videre.

- Charlotte S -

Nå er det like før....

Hei alle sammen. Og riktig god kveld. 
Det ble desverre ikke noe blogging i går, fordi jeg var for opptatt å møte siste rest av venner før jeg reiste. 
Men det kommer et innlegg nå :) 
Fredagen min startet med å stå opp tidlige, siden min kjæreste Helle skulle på jobb. Så jeg tok følge med henne ned til Lillestrøm. 
Deretter gikk turen til Strømmen for å fikse neglene mine hos min gode venn Kate. (det kommet et eget innlegg om henne og hennes fantastiske kunst innen negler) 

// bilde er fra eget arkiv // 

Jeg ble super fornøyd igjen med neglene mine, og nå fikk jeg litt sommerlig farge. 
Etter å ha fikset neglene, dro jeg og ei kollega av meg på Egon for å spise lunsj, kose oss og skravle. 

Vi hadde det kjempe koselig :) Etter lunsj og kos, dro jeg hjem og slappet av. 
Før jeg dro ut med en kompis og sov over hos han. 


Dagen i dag har gått med på å være med familien min, vært en tur hos tante, onkel og fetterne mine. 
Vært på besøk hos besteforeldrene mine, og nå tilbringer jeg litt tid med pappa. Koser oss med hjemme laget pizza, og ferdig pakker det siste. 
Resten av kvelden kommer til å gå med på å dusje, barbere beina, og ordne det aller aller siste før jeg blir kjørt til Gardemoen i morgen tidlig. 

Så nå skal jeg bare kose meg videre med maten, så får jeg se om jeg blogger før flyet går i morgen eller om det blir når jeg kommer meg hjem nede på GC. 

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen. 

- Charlotte S -

Ny dag med nye gjøre mål før flytting

Hei alle sammen. Håper alle sammen har hatt en flott dag.

Dagen min i dag har vært litt slapp. Jeg sov litt lenge før jeg stod opp og hoppet i dusjen. For å ordne meg før og ture ut i verden.

Første gjøre mål for dagen var å kjøpe en henge lås, som jeg kan bruke på baggen jeg skal sjekke inn når jeg reiser på søndag.

Så var det å få klipt lengden på håret og ikke minst sidene. Med tanke på at nå begynte det å bli langt. Etter min mening :) haha!!

Etter frisøren gikk turen videre ut i snø været og til Lillestrøm :) hvor jeg måtte bytte buss for å reise ut mot Fetsund til min kjære "søster" Helle <3

Så etter at jeg kom til henne har vi bare sitti og snakket. Og oppdatert hverandre i livet, siden det er en stund siden sist vi snakket sammen. Så har vi kost oss med grønnsaker og dipp. Siden vi prøver begge å være litt sunnere i hverdagene. Og nå er vi akkurat ferdig med deilig middag, laget av søs <3

Resten av kvelden blir bare å slappe av og skravle. Før det er natta, siden vi begge skal tidlig opp i morgen.

Det kommer dersverre ikke noe innlegg på dagen i morgen, siden jeg ikke har gjort klart noe innlegg. Sånn som jeg har gjort de 2 siste dagene nå. Men det kommer et nytt innlegg på ettermiddagen/kvelden i morgen. Om hvordan dagen har vært. Og siden jeg skal en del i morgen blir nok det et litt mer interessant innlegg :)

Så får dere alle sammen ha en forsatt fin kveld.

- Charlotte S -

girls, boys or both?

Hei alle sammen, og riktig god morgen! Håper alle sammen får en flott dag hvor hen i verden du befinner deg. 
Tenkte jeg skulle skrive et lite innlegg om noe veldig mange har/ til dag's dato spørr om innimellom. "Er jeg interessert i jenter, gutter eller begge?"

Q: Hva liker du, gutter, jenter eller begge?
Q: Hva tror du?
 
 

Jo! Det skal jeg fortelle deg, jeg er interessert i gutter!!

// bilde er fra We heart it // 

Jeg liker gutter, og jeg forguder kjæresten min over alt når jeg først har kjæreste. Det eneste for meg er gutter og pikk. Ingen svingninger mellom begge kjønn her i gården. Så jeg er ikke lesbisk. Selv om noen tror jeg har blitt det etter at jeg klipte meg kort. 
Grunnen til at jeg klipte meg kort var fordi jeg prøvde i januar 2017 å farge det fra mørk brunt til blondt. Noe som ikke gikk, og håret mitt ble kjempe ødelagt og knakk. Så derfor måtte jeg bli kort, men dette er noe jeg kan ta i et annet innlegg. Så tilbake til dette innlegget. 
Men når det skal sies, så er jeg ei jente som ikke har noe i mot å små kysse/ kline med venninner på fylla. Men sånn er jo veldig mange jenter, ikke bare jeg! 
Så man kan vel kanskje si da at jeg er litt bi i fylla.

// bilde er fra We heart it // 

Veit ikke hvordan jeg skal forklare det, men alle jenter har vel vært her en gang. Hvor man synes det er morsomt, koselig og kunne vise vennene sine hvor glad man egentlig er i dem. Ved å kysse/ kline osv på fylla. Mange har vel gjort dette som fjortiser og mange opp gjennom tiden siden man begynte med det. 

Q: Er du en av dem som har kysset dine venninner/kompiser på fest ?

Jeg veit med meg selv at ja, det kunne vært gøyalt å ha prøvd mer bare for å prøve. Sånn med tanke på at man bare lever 1 gang. Men jeg er alt for glad i gutter og da kjæresten min når jeg har det, til å kunne gjort noe annet enn å kysse/kline med ei jente. Og ja, jeg veit det at nå som jeg er singel hadde jeg hatt muligheten til å utforsket dette med jenter. Men selv om det hadde vært gøy å prøve, så er jeg ikke 100% sikker på om det er noe jeg ville gjort like vel. Jeg er litt sånn 50/50 på det om det er noe jeg hadde turt eller ikke. 

Q: Har du gjort noe annet med samme kjønn, uten om å kysse/kline?

Så da håper jeg at dette innlegget kanskje kan åpne øynene deres litt. At selv om man kanskje ser lesbisk ut, så er ikke det alltid tilfelle. 
Selv om det hender jeg sier det blant venner og familie om jeg har hatt en dramatisk brudd med en gutt. At jeg nesten vurdere på å bli lesbisk, fordi det sikkert er mye lettere enn å være sammen med en gutt. Så betyr ikke det at jeg mener det, for jeg er veldig glad i gutter og det de har å tilby. Selv om jeg er fult klar over at det finnet leketøy osv, sånn at man kan ha "samme opplevelse" med ei jente om det er retningen man vil kjøre. Men ja, jeg er ikke lesbisk, og planen er ikke å bli det. Så vidt jeg veit selv, HAHA!! 

Men det var det jeg hadde for nå :) så kommer det et innlegg senere i kveld, men fra mobilen så hvordan utsende blir på den bloggen aner jeg ikke. Siden jeg skal møte "søsteren" min, og sove hos henne og ha en koselig kveld før jeg flytter. 

- Charlotte S - 

Goodbye for now, and some music

Hei igjen alle sammen. Håper alle har hatt en flott dag i dag. 
Dagen min i dag har bare vært rolig, jeg har vært innom jobben en tur for å si hade til dem jeg ikke fikk møtt på mandagen. Merker det skal bli utrolig rart å reise fra alle de herlige folka på jobben. Og ikke kunne komme dit når jeg vil å slå av en prat. Men som venninne på jobben sa, de er jo bare en tlf/melding unna. Men likevel, blir rart. 
For med tanke på så mye det har vært opp og ned turer i livet mitt det siste året, så har jeg vist at jeg alltid kan snakke med/ spørre om råd hos de på jobben. 
Så jeg veit jeg kommer til å savne den herlige gjengen på Coop Mega Nittedal <3 

Etter å ha vært innom på jobben dro jeg å kjøpte meg mat på Grorud, siden nede på GC har dem ikke noe god sushi. Risen er alt for søt!! Så måtte klar få spist litt sushi før jeg reiser, siden det blir en lang stund til neste gang. 

// bilder er fra egen tlf // 

Og siden dagen i dag ikke har vært noe spennende, så tenker jeg å svare på et spørsmål jeg hadde fått i kommentar feltet fra Turia;
Q: Hva synes du om 50 shades bøkene? Jeg har bare sett første filmen, syntes den var både bra og erotisk/pirrende.​
Jeg liker veldig godt bøkene. Siden du synes filmen er både erotisk/pirrende burde du lese bøkene. De er enda mer detaljert enn hva filmene er. Og det er noen ting jeg synes hadde vært fint om dem hadde tatt med i filmene, som dem har valgt å ikke ta med. Eller bare så enkelt at de burde laget filmen 100% etter boka, det hadde vært topp! 

Tenkte også at jeg skulle legge ved noen sanger jeg har fått helt dilla på i det siste. Litt for å fylle ut dette innlegget så det ikke blir så kjedelig.
Men også fordi jeg liker å se/få vite hvilke sanger andre personer liker. Sånn at jeg kan få tips til sanger selv. Derfor tenkte jeg at dette kanskje kunne være en inspirasjon til dere også om man ønsker litt ny musikk og høre på. :)


Men det var det jeg hadde for i dag, så får dere ha en fin kveld videre. 

- Charlotte S - 

My body is my canvas!!

Hi you all!
Dette innlegget blir det samme innlegget jeg la ut for lenge siden, bare at jeg har fylt på med bilder fra de nyeste tatoveringene mine. Men grunnen ting at jeg bare har kopiert ut av det tidligere innlegget, er fordi alt jeg skrev der mener jeg enda. 
Samt har jeg blitt forespurt om jeg ikke kan lage ett innlegg om tatoveringer. Så siden det er 2 år siden sist jeg lagde innlegg om det tenkte jeg å lage et til, bare med den siste info'en om de siste tatoveringene mine. 

Men som dere sikkert alle veit, er jo tatoveringer blitt mer og mer vanlig blant alle sammen. Det er ikke lenger noe som må gjemmes bort for alle andre. Det er flere og flere arbeidsplasser som aksepterer at du har synlige tatoveringer. 

Q: Hva mener du om tatoveringer? 

Bilde er fra google

Men det finnes jo forsatt dem som virkelig ikke liker tatoveringer.... Og det er helt grei! Men man trenger ikke å måtte rope høyt ut om det. 
På lik linje som med alt annet, liker du ikke en person eller hva en person har på seg. Så holder du det heller for deg selv, og ikke skriker ut om det. 
For meg er tatoveringer kunst, og kroppen min er lerretet. 
Og det er en ting jeg synes om tatoveringer faktisk. At om du klarer å finne noe så unikt eller tegne det slik at det ikke er noe ALLE andre har det. 
Og jeg synes selv at tatoveringer er veldig fint. Seff det finnes stygge tatoveringer også, pga dårlig jobb eller dårlig behandling av den. Eller bare at man ikke liker den, for de det er noe du selv ikke ville tatt. Men likevel, det er noe som personen som har den synes er fint. Og for all del kan det bety noe spesielt for den personen. 

Folk har så mange fordommer når det kommer til tatoveringer, piercinger, hår, klesstil. Ja, you name it. Personlig skjønner jeg ikke hvorfor dette plager folk.
Når det ikke er din kropp, ikke påvirker din kropp, din kropps fremtid, eller ditt rykte på noe som helst måte, HVORFOR da gidde å bruke tid på å stille spørsmål ved det? Selv om du ikke klarer å forstå deg på noe, så betyr ikke det at du har rett.
Folk må da skjønne at de som tar tatoveringer eller piercinger tar det fordi de faktisk synes det er fint, og fordi det kanskje symboliserer noe viktig for personen.
Så da er det ganske teit å komme med ting som "den blir jo stygg når du blir gammel, da blir den rynkete og vil jo ikke se lik ut lengre.


Bilde er fra facebook

Vel,,, newsflash for you guys, HELE deg blir rynkete når du blir gammel, så du kan bli rynkete og bleik og kjedelig, eller du kan bli rynkete med tatoveringer som vekker gode minner fra gamle dager, og som barnebarn kan peke på og spørre "hva står den for?".

Jeg har selv for øyeblikket 7 tatoveringer, som jeg er veldig solt av og som jeg har en mening bak. 
Og jeg skal ha flere for å si det sånn. Det er litt som stoff, eller tobakk nesten. Når du først har tatt en, så blir du avhengig og vil ha flere.
 


Dette er bilde av min aller første tatovering, før og etter bilder. 
Jeg tok først de 3 stjernene (øverte bilde) på Starlight i Drammen 06.03.10. Den ble veldig skjev fordi det var lærling som tok den, men jeg betalte bare 500,- for den. 
Den står for meg, lillebror og storebror <3 Men etter vert fikk jeg fikset på den (høyre bilde) jeg fikk satt på farger for hver av oss, og jeg fikk gjort den til stjerneskudd. Når jeg fikset den opp var jeg hos han som nå tar alle mine tatoveringer. Amadeo heter han og holder til på Høybråten her i Oslo. Min nr 2. tatovering, den tok jeg på Leading Light i Drammen 04.01.11 av Charlie.
Denne tatoveringen tok jeg som et minne av mine katter jeg har hatt opp gjennom oppveksten min. Tigergutt, Pusur og Louis. Jeg husker ikke nøyaktig pris på den, men tror jeg betalte rundt 1200,- for den.


Min nr 3. tatovering, den tok jeg hos Amadeo's tattoo den 21.04.13 av Amadeo.
Denne tatoveringen har ikke noe med at jeg er troende eller noe men jeg syntes den var fin + det har litt med tro og gjøre. Men kun det at jeg tror på meg selv 120% når jeg setter meg mål. Denne betalte jeg 1.000,- for og satt 1 time.


Min nr 4. tatovering, den tok jeg hos Amadeo's tattoo den 21.04.13 av Amadeo.
Denne tatoveringen har ikke noe med at jeg er troende eller noe men jeg syntes den var fin + det har litt med tro og gjøre. Men kun det at jeg tror på meg selv 120% når jeg setter meg mål. Denne betalte jeg 1.000,- for og satt 1 time.​


Min nr 5. tatovering, den tok jeg hos Amadeo's tattoo den 27.12.15 av Amadeo. 
Betydningen bak denne er egentlig ikke så alt for stor, men siden navnet mitt begynner med C. Og det samme gjør navnet til Carma, så ville jeg har noe som stod for oss. Derfor er drømmefangeren formet som en C. + jeg synes drømme fangere er fine, og jeg ville ha noe ikke alle andre har. 
Denne betalte jeg 1500,- for og satt ca 2,5 timer. 


Min nr 6. tatovering, den tok jeg hos Amadeo's tattoo den 07.07.16 av Amadeo.
Betydningen bak disse er besteforeldrene mine, hjerte diamanten er for farmor og den vanlig diamanten er for farfar. Planen er å få dem farget, men så langt har jeg enda ikke kommet. Samt så er planen at jeg skal ha sleeve på hele høyre armen med masse betydningsfulle ting. 
Denne betalte jeg 500,- for og satt ca 30min.Min nr 7. tatovering, den tok jeg hos Amadeo's tattoo den 13.09.17 og 13.12.17 av Amadeo.
Denne måtte jeg ta i 2 sesjoner for det var så fryktelig vondt. Så første sesjonen tok vi bare omrisse og fargingen av rosa. Og andre gangen tok vi teksten og de hvite detaljene på rosa. Jeg har tatt denne på venstre ribbein, og betydningen som dere kanskje skjønner litt pga refrenget fra sangen "every rose has its thorn" er at livet er ingen dans på røde roser. Men har nedturer (detter ned i tornekrattet) og man må bare klatre seg opp igjen. 
Denne betalte jeg totalt 2100,- for og satt ca 2,5timer til sammen alt i alt.

Q: Har du noen tatoveringer? 
Q: Hva har du i så fall og hvor? 
Q: Har du lyst på tatovering? Enten om du ikke har eller alt har. 


Mine kjære besteforeldre synes tatoveringene mine er fine, men dem er på det stadiet hvor dem mener jeg må tenke på at de blir "stygge" når jeg blir gammel. 
Men hallo!! Hvem vet vel når man dør, for all del kan jeg dø i morgen, om 1 uke eller 3 år. Så jeg jeg veit jo ikke om jeg rekker å bli gammel en gang. 
+ man LEVER BARE 1 GANG!!! Så hvorfor ikke gjør mest ut av det.
Altså vi lever i fuckings 2018 nå, og hvem er det som ikke har tatoveringer.
Men ja, folk får synes akkurat hva dem vil. Jeg synes det er fint, og jeg mener at om man har lyst til å pynte på kroppen sin med kunst så skal man få gjøre det. 
Men nå tror jeg nesten at dette innlegget må ta slutt, for dette ble veldig langt. 

- Charlotte S - 

Pakke, pakke og atter pakke.

Hei alle sammen. 
Da har det vært det vært en ny dag med pakking og enda mer pakking. 

Nå er baggen ferdig pakket, og kofferten er nesten ferdig pakket. Bare noen små ting som er igjen. Som jeg tar litt nærmere avreise. 
Siste rest som mangler er solbriller, pc'en, fifty shades of gray boka (siste), høytalern min, ladere, og ikke minst pakke håndbagarse. 
 

Dagen min startet med å vaske klær, sånn at jeg får unna gjort det før jeg reiser. Samt tok jeg meg en tur ned på lageret mitt for å se etter klær og sko som jeg kunne tenke meg og ta med ned over.

Outfiten for dagen var svart ola bukse fra H&M, lang og digg hette genser fra H&M. 

Jeg har også slappet litt av i dag og bare planlagt videre. Og som skrevet pakket enda mer, pakket om og pakket på nytt. Men egentlig ikke noe spesiell dag i dag. Det er ikke bare bare å skulle flytte merker jeg. Seff kan jeg kjøpe både klær og sko der nede så sånn sett hadde jeg sikkert ikke trengt alt jeg har pakket. Men for å slippe å svi av masse penger med en gang for å handel inn, pakker jeg jo med meg en del av det jeg har. 
Så tanken om hva jeg skal gjøre når jeg skal hjem igjen til Norge har jo slått meg. Siden jeg veit med meg selv at jeg kommer nok til å kjøpe ting mens jeg bor der nede. Og siden jeg nå har en full bag, og forsovet full koffert... Hva gjør jeg når jeg skal hjem igjen.. HAHA!! Men det får jeg bare ta når den tiden komme istede. 

Jeg er klar over at dette ble et fryktelig kort innlegg, men desverre var ikke dagen min spesielt interessant i dag. 
Men det ble værtfall et innlegg istede for ingen ting. 
Så får dere ha en fortsatt god kveld videre, så kommer det et nytt innlegg i morgen. 

- Charlotte S - 

Last week in cold Norway!

Hei alle sammen, jeg beklager jeg har vært litt borte fra bloggen i noen dager. 
Men jeg har hatt det litt travelt med å få møtt venner og kjente jeg gjerne ville se før jeg reiser. Noe som har gjort at det har blitt litt overnattinger her og der og tiden har blitt fokusert på å være med venner og bekjente. 
Men nå er det siste uka mi, og bare noen dager igjen til jeg flytter. Grugleder meg veldig. Merker alt nå at dette kommer til å bli rart og skulle flytte fra venner, bekjente og familie. Selv om jeg kan ha kontakt med dem på tlf, meld, sosiale medier osv. Men merker det skal bli rart for det. 

Bilde er fra min personlige tlf

Før helgen og i helgen som sagt har jeg fått vært med venner og bekjente og jeg har hatt det fryktelig koselig. 
Spist middag, sett film, hatt kosestund med de beste jentene i verden og fått vært med dem og være litt barnslig igjen med ake tur. 
Nå er det tilbake til hverdagen og ferdig stille alt som skal ferdig stilles før søndag. I dag fikk jeg endelig 100% svar fra Nav om jeg fikk godkjent dagpenger i 3mnd mens jeg er på Gran Canaria. Men som nevnt tidligere så blir det samme løsning som med dagpenger her hjemme i Norge. Om jeg jobber må jeg skrive det i melde kortet og da får jeg ikke betalt av nav. Er jeg ikke i arbeid så får jeg penger. Så om jeg ikke vil jobbe, men leter de 3 første mnd der nede får jeg penger fra Nav. Men jeg veit med meg selv av jeg kommer ikke til å bruke så lang tid på å finne meg jobb. Siden jeg har ei venninne og familie der nede som veit om masse. 

Snap min kjære x-ste datter tok av meg og sendte til meg på søndag. <3 <3 aww!! 

Men ja, dagen min i dag har vært å planlegge resten av uka. I forhold til å møte de siste jeg vil/må møte før søndag. Også dro jeg en tur innom jobben for å hilse på dem også. Men jeg ble klart værende der litt lengre enn jeg hadde planlagt, siden jeg hele tiden glemte hva kl var så jeg rakk ikke bussen jeg planla og ta 4 ganger.. HAHA!!!  Men det gjorde ingen ting, alltid koselig å komme innom jobben selv om man ikke jobber der akkurat nå og snakke med de gode vennene jeg har der. 
Resten av kvelden har jeg vasket klær, "rydda" det bomba soverommet mitt, og faktisk fått begynt å pakket ting i kofferten. Ikke bare finne frem ting og slenge det på gulvet. HAHA!! Er ikke bare bare dette altså. 

Desverre er bildene litt små og dårlige, siden jeg tok dem med snapchat så lagret dem. 
Dagene fremover nå blir bare å ferdig stille pakkingen, og møte siste rest av venner og familie. 
Jeg har fått en god respons på hva dere ønsker å se videre på bloggen min, og det tenkte jeg og gjøre noe med. Men noen av tingene som ble satt opp i kommentar feltet, får jeg desverre ikke skrevet så mye om før jeg faktisk kommer meg ned til GC ( Gran Canaria) 


Så har er punktene Turia la igjen i kommentar feltet;
* Uteliv/festing
* Outfits
* Trening
* Sex
* Hva jeg synes om diverse politiske ting
* Mitt syn på narkotika
* Tatoveringer
* Soling og sydenliv

Jeg veit jeg definitivt kommer til å lage innlegg om sydeliv, uteliv og steder det er vert å besøke om man skal til GC. Jeg kan definitivt lage et innlegg om tatoveringer, siden jeg har det selv og har laget det for leeenge siden.
Jeg kan forsovet klare å lage et innlegg på alt, jeg bare veit at det innlegget om hva jeg synes om politiske ting kan bli fryktelig kort. Siden jeg engasjerer meg ikke stor der. Men dere får bare følge med. 

Kom gjerne med flere forslag til hva dere vil se på bloggen, så kan jeg planlegge innlegg til de dagene jeg kanskje ikke har noe annet planlagt. Eller til de dagene jeg ikke har stort og skrive om. 

Men nå tror jeg skal ta kvelden, sånn at jeg kommer meg opp i morgen tidlig. Og sånn at jeg får vært litt produktiv i morgen også. Så dagene ikke bare løper fra meg og at jeg sitter igjen på fredag eller lørdag og føler at jeg skulle ha rukket mer. 

- Charlotte S - 

My model pictures, experience and thoughts behind them

Hei alle sammen, og god kveld. Dagen min i dag ble desverre ikke så interessant som jeg trodde den ville bli.
Derfor tenkte jeg å lage et innlegg om noe jeg får spørsmål om hele tiden, som er modell bildene mine! 
Det er flere av dere som gjerne vil se flere av dem, høre mine meninger og tanker bak hvorfor jeg gjør dette og hvordan det er å være modell.

Så da vil jeg bare få en ting ut på det rene først. Jeg er ikke modell, jeg har tatt modell bilder. JA!
Men jeg jobber ikke som modell, og jeg er heller ingen profesjonell modell. Men ja, jeg er hobby modell. 
Det hele startet med at jeg fikk kontakt med en som heter Ketil Sætan.  Facbook HER!     Nettside HER! 
Han som veldig mange andre fotografer har noe som heter TFP, noe som er at fotografen trenger modeller for å teste ut nytt kamera, nye innstillinger, bakgrunner, eller settinger osv osv.. 
Men jeg kom da i kontakt med denne fotografen, og fant ut at sånne TFP shooter er gratis. Du tar masse bilder og du får alle, men du får velge ut x antall som han redigerer og fjerner logoen sin fra over hele bilde. Men "haken" er at fotografen har lov til å bruke bildene av deg til det han/hun måtte ville å bruke dem til. 
Jeg har både tatt venninne bilder og alene bilder hos han, både ute og inne. Og han har vært min go to fotograf når jeg har hatt lyst på nye bilder. 
Men nå er det desverre veldig lenge siden jeg var å tok noen bilder der, fordi jeg har bodd langt unna. Selv om Ketil er veldig fleksibel i å komme til deg, møtes på halv veien osv.. Samt har jeg hatt dårlig erfaring med å ta bilder når jeg har hatt type. For dem han enten ikke likt at jeg har tatt sånne bilder som jeg har tatt, eller at dem ikke har akseptert at Ketil har fått lov av meg til å bruke bildene mine til det han vil. 

Så i 2010 hadde jeg min første photoshoot sammen med min kjære venninne Anette. Jeg var jo veldig usikker første gangen jeg skulle møte fotografen, så derfor ville jeg ikke dra alene. Så derfor tok jeg med meg ei venninne sånn at vi kunne ta bilder sammen. Det ble også enkelt bilder fra denne dagen på hver av oss, men etter harddisken min gikk til helvete. Så har jeg desverre ikke lenger tilgang på alle bildene mine, før den kanskje kommer i orden igjen.

Jeg synes Ketil er en veldig profesjonell fotograf, selv om han bare driver med dette som en hobby ved siden av jobb. Han får deg til å smile og ha det gøy under shooten. Ikke nok med det så får du velge hår, sminke og klær helt selv. Og har du idèer så er han åpen for det og tar bilder som du har lyst på. Men om du er helt blank på hvordan bilder du vil ta, så kommer han gjerne med idèer og gir deg instrukser underveis på hvordan han vil du skal stå, kle deg, ha håret osv for at bilde skal se best mulig ut. 
Jeg har jo tatt mye forskjellige bilder med Ketil alt, og jeg er alltid veldig fornøyd. Har vel skjedd en gang at det var noen av bildene jeg ikke var fornøyd med. Og det var på den shooten fra bildene over her. For når vi var på den siste stede gikk jeg ut i et vann for å ta bilder der, både med og uten shorte. Men når jeg fikk bildene til sendt senere, var jeg ikke veldig fornøyd med hvordan dem ble. Så det var dermed ikke en av bildene jeg ba han om å redigere. 

Jeg har også tatt akt shoot bilder og disse er jeg til dags dato kjempe fornøyd med. Det er så klart noen av bildene jeg ikke føler helt for å legge ut her på bloggen. Men det ble masse bra bilder. Denne gangen dro jeg værtfall ikke alene, jeg var allerede veldig nærvøs for disse bildene, så jeg hadde med bestevenninna mi Helle som moralsk støtte. Så hun satt bak kamera, fikk meg til å le og tenke på noe annet enn at jeg var kliss naken foran fotografen. Selv om jeg var klar over det at han hadde jo tatt sånne bilder før jeg sett mye tidligere, så var jeg bare nervevrak før disse bildene. Men det ble masse fine bilder. 

Dette er de siste bildene jeg tok og jeg er veldig fornøyd med disse også. 

Nå til litt hvorfor jeg tar bilder og hvorfor jeg har tatt det valget og kle meg naken foran et kamera og bli tatt bilder av. 
Grunnen er fordi jeg ALLTID har blitt mobbet oppgjennom skole gangen at jeg har vært for tynn, at jeg ikke har vært pen osv osv.. 
Ved å ta disse bildene og faktisk se det selv at jeg er ikke for tynn, jeg er ikke stygg. Så har det faktisk hjulpet meg med å få opp selvtiliten min. 
Når jeg enten har fikset hår og sminke selv og blitt tatt bilder av, eller om jeg faktisk har tatt bilder uten å ha sminke på meg. 
For sikkert som mange av dere kan si dere enige i er at om man tar bilder selv, blir man aldri fornøyd med bilde. RIKTIG! 
Nettopp der har jeg vært selv også, og dermed bare følt at det alle har sagt har vært sant. Men da å få noen andre som kan å ta bilder, til å ta bilder av meg. Og bildene er kjempe bra, så hjelper der å buste opp selvtiliten. 

Jeg sier ikke at jeg har super høy selvtiltit og tror jeg er så mye bedre enn alle andre. For det tror jeg virkelig ikke. Men sånn all over så har dette hjulpet meg å se at alt det jeg har blitt kaldt opp gjennom årene ikke har vært sant. 
Og jeg sier ikke at dette er den riktige måten å få bedre selvtilit på, men for meg var dette en måte som funket. 
Så om du/dere er i samme situasjon at dere har dårlig selvtilit så ikke gå å gjør det samme bare fordi jeg har gjort det. Gjør det om det er noe du har lyst til, og ikke tving deg selv til noen ting. 
Jeg tok alle bildene jeg har tatt fordi jeg hadde lyst, og jeg har hatt venner og familie som har støttet meg i mine avgjørelser. 
Samt så når du skriver kontrakt med en fotograf er det gjerne satt opp et felt du kan skrive/krysse av for hvordan bilder du er villig til å ta. 
Så du blir heller ikke tvunget av fotografen, er det bilder du ikke vil ta. Så aksepterer han/hun det. 

Men nå ble dette innlegget veldig langt, sånn med tanke på bildene også. Så jeg tror jeg avslutter det her. 
Men om det er noe annet dere har lyst til å lese om på bloggen min, er det bare å legge igjen en kommentar. 

- Charlotte S - 

Rolig, men likevel slitsom dag.

Hei alle sammen, og riktig god kveld. 
Tenkte å opprett holde mitt lille løfte til dere om at jeg skal blogge hver dag før jeg reiser. 
Dagen i dag har forsovet vært rolig, men likevel slitsom. Siden jeg brukte dagen i går på å bare ligge og sove og slappe av. Fikk jeg seff ikke sove i går når jeg skulle legge meg. Noe som var litt dritt, siden jeg skulle være på jobb kl 07:00 i dag. Så det ble vel ikke mer enn ca 2,5 timer søvn i dag før det var opp og hopp på jobben for å snakke litt med sjefen osv før jeg skal flytte. Er litt papirer som måtte ordnes osv. 

Etter jobben var det å komme seg hjem og begynne med klesvasken som har liggi å ventet på meg 1ukes tid. 
Samt fant jeg ut at det var på tide å lage seg en pakke liste, sånn at jeg ikke glemmer noe når jeg skal begynne å pakke til flyttingen. 
Det er jo noen ting som er veldig greit å få med seg, selv om jeg har mulighet for å få tak i det meste der nede. Men sånn som p-piller og diverse andre ting er greit å få med seg hjemme fra. 
Kofferten står klar, men jeg har enda ikke begynt å pakke i den. Noe som kanskje er greit å starte med, siden det bare er 12 dager igjen til jeg flytter. 
Men etter å ha drevet med litt pakke liste og klesvask unnet jeg meg selv en liten time på øyet. Siden jeg ikke fikk sove så mye i natt. 
Nå på kvelden sitter jeg å planlegger litt med venner om når dem har tid til at vi kan møtes. Sånn at jeg rekker å få møtt alle jeg vil møte før jeg reiser. 
Det er vel en av de tingene jeg gruer meg mest til, å ikke kunne dra til vennene mine når som helst.. Og at jeg kun får hatt kontakt med dem via meld, face, snap osv for en god periode. Men om jeg blir lengre enn 3mnd, så kommer jeg nok til å ta meg en tur hjem i sommer og møte venner for å så reise tilbake. Men det er jo ikke noe sikkert enda, jeg får bare ta det som det kommer. 


Noen av dere som har gjort noe som dette tidligere? Flytte bort fra venner og familie for en lengre periode. 
Noen av dere som kunne tenke dere å gjøre noe som dette en gang? Å flytte utenlands og oppleve noe nytt, bare for å ha gjort det. 
Hvor ville du ha dratt om du skulle flyttet utenlands? 
Og hva ville du ha jobbet med? 

 

Det var det jeg hadde for i dag. Ikke det mest spennende, men det er bedre med et innlegg istede for ingen. 
Da vil jeg ønske dere alle en riktig god kveld videre. :) 

- Charlotte S - 

 

New year, new start with lots of new opportunities and experiences


Bilde er fra We Heart it 

Hallo alle sammen, og riktig god kveld. Og ikke minst GODT NYTT ÅR!!! 
Nå er det endelig et nytt år, med en hel del masse spennende ligger foran mine føtter. Jeg gleder meg masse til å se hva 2018 har å by på, selv om jeg veit sånn dele vis hva det har å by på alt. Men jeg gleder meg masse til å få en helt ny hverdag, en helt ny hverdag, nye omgivelser, lære et nytt språk og få masse nye bekjentskaper.

Jeg har ikke satt meg noen nyttårsforsetter for 2018, så dette blir ikke et innlegg om hva jeg skal gjøre bedre osv osv... 
Men om dere har noen nyttårsforsetter, kommenter gjerne hva de er for noe :) 

Bilde er fra We Heart it 

I dag er det bare noen uker igjen til jeg flytter til Gran Canaria, og jeg gleder meg fryktelig mye. 
Så de kommende dagene blir å jobbe, pakke, handle inn små ting jeg må ta med meg ned over, møte venner og familie jeg gjerne vil møte før jeg reiser ned over. 
Jeg veit jo enda ikke hvor lenge jeg blir der nede, men jeg veit såpass at jeg blir værtfall i 3mnd. For det er 3mnd jeg får dekket av nav. 
Ja, dere leste riktig. Dekket av nav. Om du er arbeids søker og alt inn under Nav, så har dem noe som heter "arbeidsøker i utland" det er et søknads skjema du kan fylle ut om du har lyst til å jobbe i utlandet. Da får du dagpenger de 3 første mnd. Men etter det må du da jobbe for pengene dine eller reise hjem igjen om du ikke har skaffet noen jobb. Så om du skaffer en jobb etter 2 uker blir det jo som her i Norge at du sender meldekort. Og skriver i meldekortet om du har jobbet eller ikke. 
Så planen er værtfall å være der i de 3mnd jeg får dekket, lete etter jobb, og begynne å jobbe som enten servitør eller bartender nede på Gran Canaria. 
Skulle jeg se av lønna ikke passer meg, med tanke på at jeg har regninger hjemme i Norge jeg må betale selv om jeg bor der nede. Så kommer jeg til å flytte hjem igjen til Norge. Men om det er ok betalt og jeg både kan betale regninger og ha penger til å ha det gøy blir jeg lengre. Men hvor lenge, veit jeg jo ikke enda. 
Men det er også grunnen til at jeg ville begynne å blogge igjen. Sånn at jeg kan oppdatere dere på hvordan jeg har det der nede. Komme med tips og triks til hvordan skaffe jobb, leve der nede osv osv... Ikke minst komme med anbefalinger til ting man burde gjøre / se når man eventuelt drar ned tid på ferie. 
 
Bilder er fra tlf min, som jeg har laget. 

Nå er det bare 13 dager igjen til jeg flytter, og med jobb noen dager i uka. Så er det mye som skal ordnes de dagene jeg har fri. 
Men jeg tenker å holde dere oppdatert her på bloggen med hva jeg gjør, og hvordan forberedelsene går fram til flytte dagen. 
Men dere kan jo legge meg til på snap også, så kommer jeg til å være ganske så aktiv der også i tiden frem over. Både før jeg flytter og etter jeg har flyttet. 
Så om dere ikke har tålmodighet til å vente på blogg innlegg så følg meg på snap. Så får dere med dere alt som skjer samt når jeg legger ut innlegg på bloggen.

Håper alle hadde en knall feiring av det nye året, og at alle har hatt en flott dag i dag før det er tilbake til hverdagen med jobb, skole osv.. 
Er det noe dere lurer på eller vil jeg skal blogge om er det bare å legge igjen en kommentar. 

- Charlotte S - 

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017