hits

Life is filled with difficult choices.

Hei alle sammen. 
Da kommer det nok en innlegg fra den sløve ikke plinktoppfyldene bloggern her. HAHA!! 
I dag tenkte jeg og skrive litt om vanskelige valg, siden det er ikke bare jeg som må ta dette. + det er noe alle må ta en gang eller flere i løpet av sitt lange liv. 
Som mange av dere veit etter å ha fulgt bloggen min en god stund, så har jeg ei Alaska husky tispe på 2år. Og dette er en hund som virkelig trenger tiden din 110% i forhold til trening, mosjon og kjærlighet. Jeg har hatt henne siden hun var 12 uker gammel, og jeg elsker henne virkelig av hele mitt hjerte og enda mer til. Jeg er ufattelig glad i Carma, og hun er virkelig alt for meg. Hun har alltid vært der for meg i gode og vanskelige tider. Trøstet meg, fått meg til å smile, stilt opp for meg og alt. Vi har masse gode minner opp gjennom disse årene jeg har hatt henne. Minner som bærer gjennom både tykt og tynt. Med pøbelstreker, gleder, turer, sorg, sykdom, skader osv osv... Carma er jenta mi og den lille baby'en min uansett hva. Jeg har hatt henne siden hun var liten lært henne forskjellige ting og alltid hatt henne ved min side. 

Men nå har jeg kommet til det punket hvor jeg ser at jeg desverre ikke har tid til henne og det hun trenger. Jeg har to jobber, ny kjæreste + jeg har begynte å tenke lang siktig om at jeg ikke skal bo hos papap for bestandig. Så om jeg enten flytter sammen med Simen eller alene, så vil altid dillemaet være å finne en leilighet som det er tillat dyr i. 
Så jeg har vært inne på tanken om å selge henne. En veldig hard avgjørelse, men jeg må nesten tenke på Carma's beste oppi dette. At hun ville fått det bedre i et hjem der noen har tid og interessen til å gå lange turer hver dag og bruke henne til eventuelt trekk eller andre ting sånn at hun virkelig får brukt seg.
For jeg merker veldig på det at med 2 jobber og 1 helg i mnd fri, så har jeg virkelig ikke tiden til å gå lange turer med henne hver eneste dag. La henne få være mye ute, bruke kroppen hennes osv. Det blir mye bur ligging mens jeg er på jobb, og noen små turer samt lufting når hun må ut. Men når vi da ligger stille hjemme merker jeg at hun har mye energi fordi jeg ikke har vært ute nok med henne. 


Dette er et utrolig vanskelig valg for meg og ta, siden jeg elsker og forguder henne over alt på denne jord. Og jeg vil virkelig ikke kvitte meg med henne, men jeg føler selv at det er det beste for henne. 
Andre grunner til at jeg har tenkt mer og mer på dette i det siste. Er fordi min tante har hatt henne på besøk og gått lange turer, vært på åpene sletter så hun har fått lekt med andre hunder osv. Og det merkes med en gang at hun blir en helt annen hund, når hun får mosjon/treningen hun trenger. Og det samme har jeg merket også når jeg har gått lange turer eller brukt henne på trekk. Hun STOR koser seg masse, og hun blir en helt annen hund etter på. 
Og akkurat nå er det er god venninne som passer Carma i Mars mnd, så nå bor hun på en gård og er ute i 13 timer hver dag. Er omringet av hester, hunder, ender og andre dyr. Og jeg fikk vite i går at hun stor koser seg kjempe masse. Og at hun sover godt, og faktisk blir sliten av alle dagens aktiviteter. 
Så det varmer veldig i hjerte og rører meg langt inne i hjerte rota at hun har det bra der hun er. Samt får jeg virkelig dårlig samvittighet for at jeg ikke kan gi hun det samme pga jobb. Så jeg blir jo selvsagt lei meg fordi jeg skulle så gjerne hatt mer tid, og kapasitet til å gitt hun det hun trenger. Men sånn er det desverre ikke. 


Min kjære venninne som passer Carma, har også forhørt seg litt rundt for meg. Siden hun veit jeg er på tanken til å selge henne. Men at jeg selvsagt ikke har bestemt meg enda. Siden dette er et såpass vanskelig valg for meg. Men i går fikk jeg en meld om hvordan det gikk, + at sjefen hennes veit om noen som driver med hundekjøring og har flere huskyer, og at han ikke hadde noe i mot å få et tilskudd til flokken sin. 
Når jeg fikk denne melden merket jeg virkelig på savnet selv om hun bare har vært borte 1 uke, men det var vel litt fordi jeg veit nå at noen er interessert i henne. Så tårene kom med en gang, og jeg sleit med å sove, ble bare liggende å tenke på hva jeg skal gjøre osv.. 
Men for Carma's beste er dette bra. Dette er en person som har erfaring med rasen, har tiden til det og virkelig brenner for dette med husky, turer og det dem trenger. 
Huff, dette er så vanskelig..... Jeg elsker Carma over alt på denne jord, og vil ikke miste henne for alt i verden. Men jeg må også tenke på jenta mi sitt beste. At hun har det på en måte ikke bra sånn som ting er nå ved at jeg ikke har tid til henne. Og at hun har det bedre med å være ute, bruke kroppen og være med andre hunder og dyr. 

Men jeg får bare fortsette å tenke på dette. Også får jeg høre med denne personen som gjerne kunne tatt til seg Carma om det er mulighet for et møte. Sånn at jeg får møtt denne personen, sett litt hvordan han bor og snakke litt om ting i forhold til hu. Samt om det er mulighet for meg og møte henne/passe henne en gang innimellom. For vil jo ikke miste jenta mi helt. Også får man ta ting litt deretter. 
Jeg har i værtfall mange gode venner og familie rundt meg som støtter meg, og sier jeg har et stort hjerte om jeg velger og ta denne avgjørelsen. For det er tross alt Carma's beste jeg må tenke på, ikke bare meg selv. 

Men det var det jeg hadde for nå... Så kommer det nok noen flere innlegg med uka, kanskje noen flere erotiske noveller, eller kanskje noe form for litt oppdateringer på hva som skjer i livet mitt. Så ønsker jeg dere alle sammen en knall onsdag. Midt i uka og lillelørdag, nå er det ikke mange dagene til helg. 

- Charlotte S - 

Vår Alaska Husky, Carma

Hei alle sammen og god morgen til de av dere som stod opp nå eller for litt siden, som meg selv. 
Var utrolig deilig og bare slappe helt av og sove litt lenge i dag. Ja, jeg veit jeg kan det hver dag. Men nei, jeg har en hund som vekker meg typ 3 min etter kjæresten har dratt på jobb, som er mellom kl 05.00 - 05.30 Så jeg er forsovet oppe tidlig. Men men nok om starten av dagen min som har vært kjempe kjedelig.

Så jeg tenkte at i dette innlegget, skal jeg skrive litt om Carma (hunden) vår. Fordi jeg tidligere har fått spørsmål om hvilken rase hun er, og om de er krevende. 
Som noen av dere sikkert vet eller har fått med dere Carma er ei Alaska Husky. Dette er en mellomstor polarhund, som egner seg for trekk. Altså de blir ofte brukt til slede trekking over det kalde nord og i slede løp. 
Så ja, hun krever sitt når det gjelder turer og mosjon. Men vi personlig bruker ikke Carma til slede løp eller trekk. Fordi vi ville ha henne som en familie hund.

Her er to av bildene som fikk meg til å forelske meg i denne lille skjønne skapningen før vi kjøpte henne. 
[ bildene er fra eget arkiv ] 

Vi kjøpte henne fra en som drev med opprett og hadde en haug med andre AH (forkortelse på Alaska Husky) Han hadde foreldrene til kullet Carma var i, foreldrene til foreldrene og et par andre som ikke tilhørte "familien" om man kan si det sånn. 
Prisen på henne var overraskende billig, sånn i forhold til hva de andre som lå på finn kostet. 3500,- betalte vi. Så vi sjekket henne hos dyrlegen med en gang vi fikk henne for å være helt sikker på at det ikke var noe galt med henne, siden hun var så billig. 
Men ikke noe var galt med henne.

Etter en liten sjekk på finn akkurat nå, så ligger det et par AH valper ute til salgs, og di er ikke veldig dyre. Fra 2000,- til 4000,- 

Vi fikk Carma da henne var ca 3mnd og hun blir nå til høsten 2år. Så dette har vært en fantastisk tid. Og lenger skal vi ha henne.
Og selv om vi ikke bruker hun som er bruks hund som hun er, så går vi seff masse lange turer, og hun får lov å dra/trekke oss litt oppover bakker sånn at hun får brukt di musklene hun har.
Det er flere som mener hun ser alt for tynn ut. Men det er ikke situasjonen, hun er i riktig størrelse og riktig vekt. Men siden hun er strihåret og ikke fluffy slik de Sibirske Huskyene eller Malamuten er så ser hun veldig tynn ut.  
AH kan minne veldig om en Sibirsk Husky og er ev typisk polar spisshund av type. Og AH varierer veldig i størrelse, vekt og pels.  
Og det er nettopp det som er med Carma, hun er høy, og slank. Vekten er som den skal og hun er omtrent bare muskler.  

Første bildet jeg tok av Carma, etter at vi fikk henne.        
kxJ_LaoVLw

Bilde etter et par dager nå hun var blitt husvarm
kxQ00qoVK6


Hun er en liten diva, som elsker og sove i sofaen og senga. Samt elsker hun grønnsaker, frukt og bær.
En veldig sunn hund vi har må jeg påstå. 

Q: Hvordan hund har du? 

Da hadde ikke jeg så fryktelig mye mer og skrive om Carma. Så får jeg komme ut med et innlegg senere i dag.
Men om det er noe mer dere lurer på angående denne hunde rasen, så er det bare å komme med spørmål. Så skal jeg svare på de. 
Så får dere ha en forsatt fin dag alle sammen.  

- Charlotte S -  

Liker du å bortskjemte din aller beste venn?

Hei mine kjære lesere.  Jeg veit ikke helt hvor mange av dere som har et dyr dere er glad i. Og dere liker å bortskjemte i ny og ned eller ofte.
Men jeg veit med meg selv, at jeg har en hund jeg er kjempe glad i og liker og gi litt ekstra godt når jeg kan.
Men det å skulle skjemme bort dyra sine kan innimellom bli veldig dyrt. Og tungt for de av oss som ikke kjører bil.
Derfor tenkte jeg å gi dere en mulighet til å få ting levert på døra rett hjem, og for en rimelig penge. Og de her har ALT!

Zoopermarked.no er en nettside hvor de har ALT til mange forskjellige dyr.     Hund, katt, gnager,fugl,reptil,hest og andre dyr. 
De har alt fra mat, leker, senger, godbiter, helsepleie for dyrene, og masse annet.
Jeg har aldri vært borti denne siden tidligere, jeg bestilte fra denne siden for første gang for noen andre dager siden. Men jeg har fått høre masse bra om den fra ei venninne av meg. 
Hun bestiller der i fra hele tiden. Og det er veldig greit, for om du kjøper noe for over 500,- så får du automatisk fri frakt. Og da leverer de på døra om du vil det, uten noen ekstra kostnader.


Det som er veldig bra med denne siden er at f.eks om du skal bestille hunde mat da som i mitt tilfelle. Så er det ikke bare ett merke med mat, men mange forskjellige. + det er også mye utvalg innen for naturlig mat. Slik at det f.eks er 90% kjøtt i maten. Som igjen er bedre for hunden, som fortere blir mett og får en mye bedre smak på maten som om du skulle ha laget det selv. De har også masse forskjellige smaker. 
Og størrelser / rase kategorier. Så jeg anbefaler deg veldig og ta en titt der inne og så om det er noe som faller i smak.

Q: Hvordan dyr har du?    Og liker du og bortskjemte dyret ditt? 

Dette innlegget er ikke sponset, om dere tror det. Jeg tenkt bare at det er jo like greit og gi gode råd og tips. Til enklere/billigere måter å gi dyra våre det man trenger. 
Jeg kommer sikkert til å skrive litt om de senere, når jeg får pakken min med hunde mat fra dem. Jeg bestilte på onsdag ettermiddag, så jeg regner med å få det i dag (om de har levering, med tanke på at det er rød dag) Eller så får jeg det vel på mandag sikkert. De har i vært fall 3-5dagers leverings tid. Og er du tidlig ute med å bestille tidlig den ene dagen kan du faktisk være så heldig og få det allerede dagen etter på. Det gjorde ei venninne av meg.

Men det var det jeg hadde for nå. Så håper jeg dere tar en titt innom og liker denne nettsiden.

- Charlotte S -  

Les mer i arkivet » Februar 2018 » Januar 2018 » Desember 2017