hits

Husker du 90 tallet?

Hei alle sammen som vokste opp in the 90's eller før 90'tallet. 

I dag hadde jeg ikke fryktelig mye å skrive om, så tenkte jeg skulle legge ut noe utenom det vanlige. Og samt så er vi nå i 2018, og ting har virkelig forandret seg fra dag jeg var liten. Ikke bare omgivelsene men også menneskene og ikke mist leker / vanene man har/hadde. 
Selv så ble jeg født tidlig på 90 tallet og fikk med meg veldig mye, selv om jeg meste parten av tiden var liten.. 
Men jeg vet og ser at ting har forandret seg veldig fra da jeg var liten, til nå når jeg ser mine fettere og andre barn er små. 
Har også fått samlet sammen masse bilder som jeg håper flere av dere vil huske.


Sååå.... Hvor skal man begynne?  For å si det sånn så er ikke små barn sånn som de en gang var. Jeg føler vi hadde mer fantasi når jeg var liten, enn de ungene som vokser opp i dag har. Ja, vi hadde telefoner osv men likevel. Vi var ute å lekte, spilte spill ( og nei, jeg mener ikke playstation, skyte spill osv...)  Vi hadde nintendo ja... Men det var ikke sånne spill som det er i dag.. De var morsommere og mer "barne" vennlige om jeg skal kalle det noe. 
Vi hadde samt masse kult godteri og andre ting om var populært og gjorde dagene gøyale. 

 • Disse sjene, var det man en gang fikk i frokost blandingen sin. Spiser selv ikke frokost blanding, så jeg aner ikke om det er noe leke eller "premie" med per dag's dato. Men det var alltid gøy med dem, siden holdt du dem i varmt vann/ kaldt vann så skiftet dem farge. Kjempe morsomt!! 
 • Også hadde vi disse pokemon kortene. Vi kunne samle mange 100 om ikke 1000 kort og byttet eller spilte om dem. Om det var noen som hadde glinse kort måtte man gjerne bytte bort typ 10 dårlige kort eller 5 bra for å få 1 eneste glins.. Eller's måtte man bare kjøpe flere og håpe på at man fikk et glins. 
  Jeg veit at pokemon kort, har kommet veldig på moten igjen. Eller det var i værtfall veldig på moten igjen i 2017. Da skulle alle ha pokemon kort, spill osv. Sikket litt i den forbindelse med at pokemon go kom som spill på tlf for 1 eller 2 år siden. 
 • Datadyr. Alle foreldres mareritt, HAHA!  Husker selv jeg hadde typ 10 eller 20 i løpet av noen mnd. Dette var et dyr du måtte mate, pleie, leke med, stelle, gjøre rent etter osv.. Hvis ikke, døde det.. Hvorfor foreldres mareritt spørr dere sikkert?  Jo, når vi unger begynte på skolen. Kunne vi ikke ta med disse i sekken, så de ble liggende hjemme. Og for oss som hadde en mamma som var hjemme fordi vi hadde en baby i hus. Så skrek jo dette datadyret etter mat, lek, pleie osv hele dag. Noe som gjorde at min mor værtfall tok å resatte ( eller drepte) mitt datadyr flere ganger. 
 • FoxKIDS. Verdens beste tegneserie kanal den gangen.. Ikke noe sånn som det er i dag for å si det mildt.. 

 • Hit music eller hva det het. En liten spiller med kasetter med 1 sang på. Men du kunne samle opp mange kasetter og ha din lille egne ipod.
 • Pog's. Papp og metall kort man spilte med og samlet på. Masse forskjellige mønster, fasonger osv.. De man fikk tak i som var i metall eller jern var de man sjeldent fikk bruke. Siden da vant man lett. Men man kunne gjerne legge dem midt i bunken. Så når du skulle slå med en pog på toppen av bunken så de som raste ned vant du. 
 • Hår mascara. Alle jenters drøm. Istede for å farge håret fordi vi var så små, var det mascara man kunne ta i håret i alle mulige farger. Med og uten glitter. Kjempe gøy når vi skulle dolle oss litt. 

Her er også en liten video jeg fant på youtube, jeg tenkte å legge ved. + de resterende bildene min. Men skriver ikke om flere av de, for da blir dette veldig langt. 

 • Vi hadde også en kul tv serie som gikk på tror det var tv Norge... Som værtfall het "Dinosaurs"
 • Også var det den gode gamle nokia telefonen som hadde spillet snake. Kunne sitte med det spillet i times vis. 
 • Har ikke peiling på hva denne ørne leken heter. Men det var i værtfall en leke som hadde sånne metall plater i vingene, så kunne man gå rundt og balansere den forskjellige steder. 
 • Også hadde vi "Liquid candy" som var små flasker med enten surt eller søtt innhold. Jeg har faktisk sett noen steder har dem disse enda. Men det er veldig sjeldent at jeg finner det. 

 • Det var også veldig populært med "gel pens" og da i alle regnbuens farger samt med og uten glitter. Hadde du disse så var du en av de kule jentene. 
 • Det var også veldig populært og lage egne smykker. Og dette armbåndet av sikkerhetsnåler med perler på var det alle hadde. 
 • Og ikke for å glemme lykketrollene. Disse kunne du få tak i over alt, selv når du var hos tannlegen. For da var det en av premiene du kunne velge deg. HAHA!! 

 • Noen av tv seriene som gikk på tv som var morsomme. Og som jeg faktisk har sett nå i voksen alder og dem er fortsatt like gøyale. 
 • Disse flodhestene var noe man fikk i kinder egg. Og man fikk dem i forskjellige yrker, så da var det å samle om og gjøre og samle på de ulike flodhestene. 
 • Også hadde vi disse mini hus/slottene i et skrin. Som vi jenter syntes var kjempe gøyale. Q: Noen av dere som husker noe av dette på enten videoen eller bildene?
Q: Hva synes du om at barn har forandret seg sånn siden da vi var små?
Q: Og hva synes du om at barn ikke får muligheten til å bli kjent med de lekene vi hadde som små?


Men det var det jeg hadde for nå, så skal jeg finne på noe spennende til neste innlegg. 

- Charlotte S - 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar