hits

My model pictures, experience and thoughts behind them

Hei alle sammen, og god kveld. Dagen min i dag ble desverre ikke så interessant som jeg trodde den ville bli.
Derfor tenkte jeg å lage et innlegg om noe jeg får spørsmål om hele tiden, som er modell bildene mine! 
Det er flere av dere som gjerne vil se flere av dem, høre mine meninger og tanker bak hvorfor jeg gjør dette og hvordan det er å være modell.

Så da vil jeg bare få en ting ut på det rene først. Jeg er ikke modell, jeg har tatt modell bilder. JA!
Men jeg jobber ikke som modell, og jeg er heller ingen profesjonell modell. Men ja, jeg er hobby modell. 
Det hele startet med at jeg fikk kontakt med en som heter Ketil Sætan.  Facbook HER!     Nettside HER! 
Han som veldig mange andre fotografer har noe som heter TFP, noe som er at fotografen trenger modeller for å teste ut nytt kamera, nye innstillinger, bakgrunner, eller settinger osv osv.. 
Men jeg kom da i kontakt med denne fotografen, og fant ut at sånne TFP shooter er gratis. Du tar masse bilder og du får alle, men du får velge ut x antall som han redigerer og fjerner logoen sin fra over hele bilde. Men "haken" er at fotografen har lov til å bruke bildene av deg til det han/hun måtte ville å bruke dem til. 
Jeg har både tatt venninne bilder og alene bilder hos han, både ute og inne. Og han har vært min go to fotograf når jeg har hatt lyst på nye bilder. 
Men nå er det desverre veldig lenge siden jeg var å tok noen bilder der, fordi jeg har bodd langt unna. Selv om Ketil er veldig fleksibel i å komme til deg, møtes på halv veien osv.. Samt har jeg hatt dårlig erfaring med å ta bilder når jeg har hatt type. For dem han enten ikke likt at jeg har tatt sånne bilder som jeg har tatt, eller at dem ikke har akseptert at Ketil har fått lov av meg til å bruke bildene mine til det han vil. 

Så i 2010 hadde jeg min første photoshoot sammen med min kjære venninne Anette. Jeg var jo veldig usikker første gangen jeg skulle møte fotografen, så derfor ville jeg ikke dra alene. Så derfor tok jeg med meg ei venninne sånn at vi kunne ta bilder sammen. Det ble også enkelt bilder fra denne dagen på hver av oss, men etter harddisken min gikk til helvete. Så har jeg desverre ikke lenger tilgang på alle bildene mine, før den kanskje kommer i orden igjen.

Jeg synes Ketil er en veldig profesjonell fotograf, selv om han bare driver med dette som en hobby ved siden av jobb. Han får deg til å smile og ha det gøy under shooten. Ikke nok med det så får du velge hår, sminke og klær helt selv. Og har du idèer så er han åpen for det og tar bilder som du har lyst på. Men om du er helt blank på hvordan bilder du vil ta, så kommer han gjerne med idèer og gir deg instrukser underveis på hvordan han vil du skal stå, kle deg, ha håret osv for at bilde skal se best mulig ut. 
Jeg har jo tatt mye forskjellige bilder med Ketil alt, og jeg er alltid veldig fornøyd. Har vel skjedd en gang at det var noen av bildene jeg ikke var fornøyd med. Og det var på den shooten fra bildene over her. For når vi var på den siste stede gikk jeg ut i et vann for å ta bilder der, både med og uten shorte. Men når jeg fikk bildene til sendt senere, var jeg ikke veldig fornøyd med hvordan dem ble. Så det var dermed ikke en av bildene jeg ba han om å redigere. 

Jeg har også tatt akt shoot bilder og disse er jeg til dags dato kjempe fornøyd med. Det er så klart noen av bildene jeg ikke føler helt for å legge ut her på bloggen. Men det ble masse bra bilder. Denne gangen dro jeg værtfall ikke alene, jeg var allerede veldig nærvøs for disse bildene, så jeg hadde med bestevenninna mi Helle som moralsk støtte. Så hun satt bak kamera, fikk meg til å le og tenke på noe annet enn at jeg var kliss naken foran fotografen. Selv om jeg var klar over det at han hadde jo tatt sånne bilder før jeg sett mye tidligere, så var jeg bare nervevrak før disse bildene. Men det ble masse fine bilder. 

Dette er de siste bildene jeg tok og jeg er veldig fornøyd med disse også. 

Nå til litt hvorfor jeg tar bilder og hvorfor jeg har tatt det valget og kle meg naken foran et kamera og bli tatt bilder av. 
Grunnen er fordi jeg ALLTID har blitt mobbet oppgjennom skole gangen at jeg har vært for tynn, at jeg ikke har vært pen osv osv.. 
Ved å ta disse bildene og faktisk se det selv at jeg er ikke for tynn, jeg er ikke stygg. Så har det faktisk hjulpet meg med å få opp selvtiliten min. 
Når jeg enten har fikset hår og sminke selv og blitt tatt bilder av, eller om jeg faktisk har tatt bilder uten å ha sminke på meg. 
For sikkert som mange av dere kan si dere enige i er at om man tar bilder selv, blir man aldri fornøyd med bilde. RIKTIG! 
Nettopp der har jeg vært selv også, og dermed bare følt at det alle har sagt har vært sant. Men da å få noen andre som kan å ta bilder, til å ta bilder av meg. Og bildene er kjempe bra, så hjelper der å buste opp selvtiliten. 

Jeg sier ikke at jeg har super høy selvtiltit og tror jeg er så mye bedre enn alle andre. For det tror jeg virkelig ikke. Men sånn all over så har dette hjulpet meg å se at alt det jeg har blitt kaldt opp gjennom årene ikke har vært sant. 
Og jeg sier ikke at dette er den riktige måten å få bedre selvtilit på, men for meg var dette en måte som funket. 
Så om du/dere er i samme situasjon at dere har dårlig selvtilit så ikke gå å gjør det samme bare fordi jeg har gjort det. Gjør det om det er noe du har lyst til, og ikke tving deg selv til noen ting. 
Jeg tok alle bildene jeg har tatt fordi jeg hadde lyst, og jeg har hatt venner og familie som har støttet meg i mine avgjørelser. 
Samt så når du skriver kontrakt med en fotograf er det gjerne satt opp et felt du kan skrive/krysse av for hvordan bilder du er villig til å ta. 
Så du blir heller ikke tvunget av fotografen, er det bilder du ikke vil ta. Så aksepterer han/hun det. 

Men nå ble dette innlegget veldig langt, sånn med tanke på bildene også. Så jeg tror jeg avslutter det her. 
Men om det er noe annet dere har lyst til å lese om på bloggen min, er det bare å legge igjen en kommentar. 

- Charlotte S - 

2 kommentarer

Turia

03.01.2018 kl.23:58

Bra innlegg! :) Vil gjerne lese mer om uteliv/festing, outfits, trening, sex, hva du synes om diverse politiske ting, ditt syn på narkotika, tatoveringer, soling og sydenliv :)

Charlotte Sandeman

04.01.2018 kl.15:28

Turia: Takk for det ??
Da skal jeg få planlagt noen innlegg av ønskene dine.
Så kan jeg bruke det de dagene som ikke er så interessante. Noen av dem får jeg ikke laget før jeg flytter ned med skal gjøre så godt jeg kan.

Skriv en ny kommentar